Monday, February 14, 2011

A.New.Beginning.Means.A.New.Ending.

haaa...
hari isnin, memang hari yang memenatkan..
tambah-tambah lagi,bila lambat tidur..
memang cukup memenatkan,tapi alhamdulillah..aku tidur awal semalam..
so, dapat la aku bangun awal tanpa kelam kabut dan daripada terponteng kelas..hoho..
tapi,dalam pada masa yang sama..aku telah di "attack"
oleh lecturer Komunikasi Teknikal,
sebab tak datang kelas dia selama 7jam..menurut beliau..
tapi seingat aku, hanya 6jam..iaitu dua kelas lecture and dua kelas tutorial..(jangan tiru aksi ini)
maka, aku akan dapat "love letter" daripada beliau kelak..huhu..

(yang pasti love letter tuu bukan begini)

nak di jadikan cerita...
lecturer Komunikasi Teknikal aku ney,agak jahat sikit mulut beliau..
memang kami pelajar yang suda dewasa,
tapi dia langsung tidak mencerminkan keperibadian seorang wanita bertudung..agak terjejas la imej beliau dekat situ..
bak kata orang,
kalau kita nak orang hormat dengan kita,
biar la kita hormat dengan orang dulu..
jangan main sesedap mulut jew apabila berbicara..

time tengah tunggu bus aku mengajuk kembali apa yang beliau katakan kepada kami awal pagi tadi..(aksi ini juga jangan di tiru)..

aku: if you don't want to come to class then go to Hell..(cmne kot ayat dia aku pon lupa)

then,
seorang member menyampuk ajukan ku itu..

member aku: sorry miss, Hell didn't open yet...hahhaha...

terus la kami ketawa dengan terbahak-bahaknya..ahaah...
boleh lak dia cakap macam itu yahh..time kat kelas dia tak nak cakap lak..oho..
ok..abis part ney


*****************

"Every new beginning comes from some other beginning's end."

“Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.”



It basically means that even though we can't go back in time to change our bad behaviors, from the past we can learn from our mistakes and do better in the future and behave well. Albert Einstein once said that we learn from our mistakes, and without mistakes, you are a failure. He means that mistakes are what keeps the world going around. He also means that you can be any person you want to be, and you can choose what behaviors you do in the future.


begitu la serba sedikit untuk entry kali ney..
walaupun, kita tak sempurna mana, tapi kita berusaha untuk tidak melakukan kesilapan.
tapi apakan daya, setiap manusia pasti akan melakukan kesilapan.
kita belajar dari kesilapan tersebut dan mengambil iktibar untuk apa yang telah terjadi.

jadi aku telah pun memulakan permulaan baru dengan tak nak skip kelas pagi di sebabkan tidur lambat..
change attitude,dan perkara-perkara yang perlu untuk aku ubah..hehe..
yewla..umur pun da nak meningkatkan sampai bila kita nak berada pada attitude yang lamakan..
kematangan tuu, biar la pengalaman yang membentuk..
tapi kawan aku cakap,kalau nak jadi matang..sentiasa la berfikir..insyaallah..boleh..

untuk entry kali ney, aku tak da benda nak di merepek kan..huhu..
tapi hati, kuat untuk membuat entry ney..tak tau la kenapa..
harap ada hikmah di sebaliknya..ehehe..

"Every end is a new beginning."


"it's amazing what one person can do. Some people build you up just to bend and break you. Some people bring out parts of you that you had no clue existed. All throughout life we meet people and every single one of them brings something to us, gives us some sort of purpose. We come across people that will hurt us so incredibly much that it seems unbearable to go on with our lives, but the truth is; we can overcome anything we want to if we believe in it enough, if we have faith in ourselves, in who we are. The most important thing in life is to find yourself, know who you are at all times and stand by that for the rest of your life. No one has to the right to tell you who you are and control your life, cause it's yours. Your life is meant to be lived by no one else but yourself. We sometimes let people get the best of us, destroy us and change our opinions on what we believe is true. Only you know what's right for yourself, you have the power, you make the choices and you learn. Each experience we go through in a life is a lesson to be learned. We all make mistakes, why is that so hard for some to understand? No one should be judged by the mistakes they have made. It's past news. Everything happens for a reason, and without the hard times, how would we ever realize our true strength? It's only through a time of suffering when we realize how strong we truly are inside, when we realize how much we can actually put up with and deal with before we eventually break."

adopted from:



"i wouldn't be sad
if i had to move
tomorrow and
leave everything behind"


1 comment:

anissahirarodzman said...

weh..sapa yg ckp 2 weh??hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...