Friday, February 18, 2011

Dunia.Ini.Kejamlah.Cik.Siti.

"Don't cry when the sun is gone, because the tears won't let you see the stars."
- Violeta Parra

Assalamualaikum Cik Siti.
kita bertemu lagi..hoho..
so, dalam entry kali ini, saya nak tanya Cik Siti dengan soalan-soalan tahap pecah otak..hahaha..
Cik Siti da sedia ke?saya bagi soalan sekali banyak ney..jangan jadi gila sudah..haha..



Dunia ini kejam atau kita yang berlaku kejam dengan diri kita sendiri..?
Tak bolehkah bagi seseorang itu untuk berkawan dengan ex boyfriend or ex girlfriend..?
Perlukah bagi kita membenci orang yang kita sayang bila hubungan kita dah berakhir?
haa..jawab la Cik Siti..hoho..


Aish...Cik Siti jawab semua salah..



bukan diri kita sendiri yang kejam..tapi,dunia ini yang kejam Cik Siti..itulah hakikatnya,,mana boleh kita salahkan diri kita sendiri..itu hak kita lah nak buat apakan..dunia ney yang kejam sebab buat kita begitu...

2nd..
jawapannya mesti lah tak boleh Cik Siti..
iyewla..mana boleh kan..kalau da jadi BF/GF..
mana boleh jadi kawan..mustahil la Cik Siti nak jadi kawan..
walaupun dalam ayat tuu ada "Friends" tapi tetap jugak tak boleh..
Cik Siti ney degil la..saya pun tak tau la nak explain camne lagi..
Cik Siti fikir la sendiri yah...

3rd..
jawapannya, mesti la perlu..
perlu untuk kita membencinya..
yewla..dia da hancurkan hati kita,,buat apa
kita nak sayang lagikan..
takda gunanya past is past ok Cik Siti..
harap Cik Siti dapat menerima hakikat ini...
kalau nak buat group Don't Trust Girl atau Don't Trust Boy
pun bagus jgk tuu Cik Siti..




***********************************************



jadi kalau Cik Siti tak nak semua tu berlakukan..
senang jew Cik Siti,tak yah la fikir semua-semua tuu..
kita berkawan jew..tak yah nak couple Cik Siti..
sebab couple-couple ney buatan manusia..tak kekal Cik Siti..


lepas tuu, tak payah la kita nak sayang orang, nak bercintan-cintun dengan orang..
sebab nanti bila kita da break..atau hubungan kita da berakhir..
kita membencinya..kalau tidak pun kita yang di benci Cik Siti..
takda guna "sayang" tersebut..



tapi kalau Cik Siti nak jugakkan bercinta ney...boleh...
tapi set dalam minda Cik Siti,

Untuk menang, kita perlulah bersedia untuk kalah..
begitu jugak lah kalau bercinta..
Untuk di cintai dan di sayangi, kita perlulah bersedia untuk dilukai dan di kecewakan..




apabila kita bersedia...
insyaallah..kita takkan lalui semua yang di atas tu cik Siti..
tak perlu jugak lah nak buat group sedemikian..
sebab, mak & abah Cik Siti kan Boy & Girl jugak kan..
takkan tak nak percaya lak dengan cakap dorang..
nanti jadi anak derhaka pulak..
senang cerita..dalam apa jua urusan pun di dunia ney..
kita perlu bersedia..jadi senang bagi kita untuk bangun semula...
setuju cik Siti?
bagus-bagus..alhamdulillah..

sekian saja surat saya untuk kali nie..
semoga ketemu lagi Cik Siti..

p/s: Part 1 unsur satira yew Cik Siti..

1 comment:

Ms Lya said...

huhu.. cilap kO izzar.. ex kaple 2 xbleh la kita bnci.. btOl pa kO ckp cOz dya sakit kn aty o lukakn aty kita rightttt??? but.. dya pnah jd sebahagian dr hdup kita.. isnt??? sO cOnclusiOn nya.. xyah nak bnci2x la izzar.. hihihihi.. cm kO ckp la.. past is past..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...