Friday, February 11, 2011

Just let it go~~

"If You Really Love Something Set It Free.
If It Comes Back It's Yours, If Not It Wasn't Meant To Be"

saje nak letak ayat tuu kat atas..hahah..takda kena m'ngena dengan entry kali ney k...
aku delete entry yang tadi..
sbb,,aku rasa tak patot kot..
sebab aku buat time aku tengah marah,sedih,gembira, senyum2..
(da macam orang gila kot..haaha)
oohh,,
aku terfikir satu pepatah..versi baru..versi izzar..haha
terlajak kata badan binasa,
tapi, kalau terlajak komen kat FB ke, terlajak buat entry kat blog macam aku tadi..boleh delete..hihi...











jadi sebelum anda berkata-kata,
pastikan kita mengawal emosi kita ekk..
tak mau la jadi peperangan FB..
dia buat status tuu, pastu yang satu ney balas..
lagi satu aku nak nasihat, jangan la kita cakap buruk pasal orang lain..
macam la kita ney da perfect sangat..haa..ok..


kita sesama saudara islam,tak elok gaduh-gaduh ney..
aku ney, tak suka gaduh-gaduh..tapi, kalau da di ajak gaduh tuu,
mana bole tahan kan..hahaha...
da la aku ney jenis panas baran..
tapi, alhamdulillah dengan bersabar dan biarkan saja..
kurang-kurang la jgk panas baran tuu kan..hehe..

haa,,ok la..
i think it is enough being to emotional..
aku ada kehidupan yang perlu di teruskan...hehehe..
apa-apa pun yang berlaku..just let it go..ok..

"hey, what's done is done.. u can't take it back.. so, just go with the plan.. see what a waits for u at the end of ur journey.. yeah, u might regret it sometime but at least u try to learn from it or make it as a lesson that u shouldn't repeat.."
well said by my Sister Meymel..hoho..~

dia banyak kata-kata semangat pasal kehidupan..
aku tertanya-tanya..dari mana ka beliau mendapat ayat-ayat tersebut?
adakah dari buku?
atau beliau memang ada pengalaman dengan semua ney?
hoho..menjadi satu tanda tanya di situ..



lepas tuu, Cik Atikah Azhar pula berkata,
"semua orang ada kelemahan masing-masing kan? semua orang pernah buat silap kan"
itu la soalan beliau yang di tujukan kepada aku..supaya aku berfikir dengan logik akal..bukan dengan logik perasaan..
ambik ko Izzar, kan da kena nasihat kaw-kaw punya..haha..

kemudian beliau meneruskan kata-kata dengan berbunyi begini

"pada aku, tak salah kita bagi peluang kedua untuk seseorang sebab semua orang deserve to have that"



beliau meneruskan lagi percakapan beliau,

"kita tak boleh nak puaskan hati semua pihak. kalau asyik nak jaga hati orang jew, abiz tu hati kita sendiri siapa pula nak jaga?"

pakcik guard E.P, pakcik/makcik guard TTU yang sengal,
atau roomate korang...ahhaha..(bahagian ney tokok tambah..haha)

aku hanya dapat mengangguk tanda setuju, nanti di sekeh oleh beliau..haha...
sebenar nya time tuu, aku mesej kat dya soalan-soalan KBKK peringkat sekolah rendah..dengan menutup sebelah mata jew beliau membalas mesej aku..haha..yewla..tutup dua-dua mata, tak nampak lak apa yg dia taip kan..hoho..

seterusnya khas untuk Cik Siti Nurmaya;;
ehem..
assalamualaikum Cik Siti,
saya sebenarnya tak da la marah sangat kat Cik Siti tuu,,
cuma emosi tak stabil la Cik Siti.
sudah-sudah la tuu, Cik Siti meminta maaf dengan saya..
penat saya nak maaf kan tau..
saya maaf kan Cik Siti, sebab Cik Siti mengaku kesilapan tersebut
dan Cik Siti berasa bersalah..


begitu la apa yang saya rasa sekarang Cik Siti,
rasa nak mintak maaf jew kat orang tersebut..
tapi apa kan daya..
hati orang terluka ney susah sikit nak memaafkan kita Cik Siti..
lagi la saya rasa bersalah sangat2 Cik Siti..
tapi Cikgu saya pernah berkata;

"hati wanita ney seperti kerak nasi"
(ini kerak nasi yew Cik Siti)


Cik Siti tau tak kerak nasi tuu apa?
kalau tau bagus la..kalau tak tau,,sila tanya dengan abah Cik Siti ok?
kenapa abah bukan mak Cik Siti,
sebab kalau tanya mak, nanti Cik Siti kena ketok dengan senduk plak..
(ini senduk)


kenapa hati wanita seperti kerak nasi Cik Siti?haa..
jawab Cik Siti..
mesti Cik Siti tak tau kan..takpe, biar saya bagi tau kenapa..
sebab nya, sekeras mana pun kerak nasi tersebut..
kalau di siram atau di rendam dengan air..
lembut la kerak nasi tersebut..
Cik Siti tak percaya?takpe nanti lepas baca ney try buat k..
amik kerak nasi then rendam dalam air ok?
harap Cik Siti paham la dengan makna tersirat dan tersurat ok..
kalau Cik Siti tak paham..Cik Siti bole la bertanyakan pada saya ok..?don't shy-shy..
(malu konon)

Saya bukan nya suka-suka nak buat keputusan tersebut..
tapi itu adalah keputusan yang terbaik bagi saya & dia..
Walaupun,Cik Siti bersalah tapi saya nampak Cik Siti ada tanda-tanda nak berubah..
Alhamdulillah..kita belajar dari kesilapan yew Cik Siti..
ala, Cik Siti jangan la down plak..
lau Cik Siti down siapa nak up kan saya lak?
ape? kawan-kawan saya yang lain?


Cik Siti,
Cik Siti pun kawan saya jugak..tak kisah la..silap mana pun kita buat..kita kan kawan..betol tak Cik Siti..


dan kawan saling memaafkan dan menegurkan.. ok?
ok la Cik Siti..harap Cik Siti ok la..
sebab saya da ok da..
penat da nak down-down ney..
nak up-up la plak..
asyik sedih jew..tak ceria langsung hidup saya nanti..
semoga kita berjumpa lagi ok cik Siti..
Assalamualaikum..

3 comments:

MeYMeL said...

woah! hahahaha!
ptutkah sa rsa terharu ngan entry lil bro sa ne?..
hehehhe..
well, fyi lil bro..
kebykkan kta2 y sis dpt/tau ne berdasarkan pengalaman diri,kwn&family dan jgk dri buku..
hehehehe..

GreenSky said...

hahahaha...dunno la....
ptot kali...heheh...
ooo..now i see...
no wonder la....
bole jadi cikgu kaunseling ney...heehe

Siti Nurmaya @ Mya Nurmieyana :) said...

ok Mohd Izzar.. sy nk comment ye...

1st : thanks ye.. coz wat entry ni... :)

2nd : thanks jgk c0z sebut nama penuh kte.. alahai, siap cik Siti lg.. HAHA. :P

3rd : haha! sengal ! ak tau la bentuk senduk cam ne.. aduhh! bila masa ak shy2 ni..aisyh~

4th : tQ Zar.. thanks 4 everything.. thanks !! thank q so much.. (=^_^=)

yeah, kite KAWAN.. skali kwn, slamanye kwn.. mane boleh putus.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...