Wednesday, February 9, 2011

Life Must Goes On~

Salam...
untuk beberapa hari lepas.
mungkin aku, telah buat keputusan yang tak betol dari segi akal dan logik..haha..
well,mungkin ada sesetengah orang yang tak suka dengan aku...di sebabkan dengan keputusan yang aku buat tempoh hari...
tapi, apa boleh buat...nasi da jadi bubur...

so, aku pon hadapi hari-hari seperti biasa..
seperti tiada apa-apa yang berlaku...
walaupun, aku berlagak seperti biasa..tapi di dalam aku tetap bersalah..
perkara biasa untuk seseorang rasa bersalah apabila,
membuat satu keputusan yang dia tau salah, dan menyakit hati orang yang terlibat..
dalam proses membuat keputusan tersebut(macam business planning lak..haha)
lain la kalau memang orang tuu tak da perasaan kan...
agak susah bagi aku untuk lupakan perkara yang berlalu..
bak kata orang(tak kan la monyet lak kan..haha)
"past is past"

hohoh...
tak perlu la kita nak ingat kan lagi...
tapi macam mana agak nya kita nak lupakan dan endahkan benda yang berlalu...
sedangkan kita tau, dalam hati dia..dia sedang terluka dan menghadapi semua ini dengan tabah bersendirian...
kawan-kawan memang ada di sekeliling, tapi hakikatnya...
kawan-kawan hanya dapat membantu memotivasikan, menceriakan, dan menasihati..
secara tidak langsung memang kita kena hadapinya bersendirian, sebab mereka yang tak merasainya tidak akan dapat tau bagaimana pedihnya luka tersebut...

kawan aku sebut benda ney kat fb..mesti bangga dia ney lau dia tau aku masuk kan dalam blog kan..hehe

"jangan lemah di sebabkan manusia........be strong to hold your aim!!!no people can help you except your self!!!be hold this word......!"

then another one of my friend said this

"perkara yang tidak membuatkan kita mati akan membuat kita jadi lebih kuat dan tabah"

iya...aku setuju..memang betul la dengan apa yang kawan-kawan aku cakapkan ney..
aku memang beruntung sebab dapat kawan yang dapat memberi nasihat dan kata-kata mereka ney memang cukup power la..haha..memang terbakar la semangat kita apabila mendengar..

apa-apa pun..
.
"let time heal our wound"

sekian~

I don't wanna do this anymore
I don't wanna be the reason why
Every time I walk out the door
I see him die a little more inside

I don't wanna hurt him anymore
I don't wanna take away his life
I don't wanna be a murderer
-Rihanna Unfaithful-

4 comments:

Siti Nurmaya @ Mya Nurmieyana :) said...

wow !

GreenSky said...

wow...hebat kan?

Ms Lya Bear said...

fuhhhhhhhhh.. jiwang nya kO izzar.. hihi.. chill bebeh..

GreenSky said...

yup...besa la...perlu jgk kita berjiwang kan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...