Monday, March 28, 2011

Kurosagi & Kenichi

Assalamualaikum..
post kedua untuk hari ney..hoho..
tak tau nak buat apa..so, aku update blog..hehe..
entry kali ney, kurosagi & kenichi..
ini bukan sejenis makanan laut atau yang sewaktu dengannya..haha..


ini hero and heroin dalam cerita ney


ok..aku mulakan dengan kurosagi..
kurosagi ney sebenarnya satu tajuk bagi drama jepun yang diadaptasi dari komik..
kurosagi atau boleh ditranslate kan sebagai black swindler..
black swindler tu apa lak..
dari apa yang aku tau berdasarkan drama tersebut..
swindler ney maksud dia orang yang melakukan penipuan..
so, black swindler ney orang yang menipu si penipu..haha..(ikut cerita tu la)
untuk tau lebih lanjut pasal cerita ney korang tengok la sendiri..(malas aku nak cerita panjang-panjang..huhu)



dalam cerita ney jugak..ada benda penting yang di sampaikan..
korang tau tak cerita pasal "Cinderella"
tau tak ending dia macam mana?
kalau tak tau takpe..
aku bagi tau, ending Cinderella tu,
Cinderella dapat kawen dengan Putera tu kan..
tapi, korang pernah terfikir tak apa akan terjadi selepas tuu?
betul ke dorang happy ending?
pasti akan wujud satu masalah kan..
di mana perbezaan status mereka itu sendiri akan jadi masalah..
kalau dalam dunia sebenar..pasti Putera tu, di pandang serong dengan kaum kerabat dia kan..

"An Ending create a new Beginning"

kalau di masukkan dalam kehidupan kita..dia jadi macam ini lak..
kita lukakan hati seseorang..pastu orang lukakan hati kita balik..

"what goes around comes around"

walaupun kita bagitau yang kita da dapat balasan
itu takkan dapat mengubah apa-apa..
malah orang yang berubah adalah orang yang dilukakan tadi..
kenapa?
sebab pasti benda tu akan effect dengan kehidupan nya..
cara dia jugak akan berubah..
itulah maksud nya..
"An Ending create a new Beginning"
baru la aku betul-betul faham dengan ayat di atas ini..haha..

****************************


Kenichi..
yang ney anime jepun..
ok kenichi ney cerita pasal seorang budak sekolah tinggi(high school)..hoho..
selalu jew kena buli dengan budak-budak yang lagi kuat dari dia..
dia ini lemah jew..
so, dia bertekad nak belajar seni mempertahankan diri..
supaya dia boleh lindungi orang yang dia sayang dan orang-orang yang lemah..
jadi, dia pun belajar la seni mempertahankan diri tu di Ryouzanpaku..
dalam tu, banyak Master erti kata lain sifu..
mula-mula dia nak belajar karate jew..
tapi, semua sifu ada dalam tu nak merasa macam mana ada anak murid..
jadi dia belajar semua martial art..
Karate, Chinese Kenpo, Muay Thai, Jujutsu..dan banyak lagi..haha..
kalau di fikirkan boleh ke orang kuasai semua martial arts ney..hmmm..

konsep dia ney hampir sama dengan cerita Naruto..hoho..
sangat best..aku suka..hoho..
tambah-tambah lagi cerita lawan-lawan(fighting)..

ok sampai sini jewla...saja nak berkongsi..heeee..


P.S.__: hee..sorila kalau penerangan tak berapa nak elok..aku tak tau nak terangkan macam mana..harap korang paham la okay..
tengok anime kenichi tu, buat aku nak belajar martial arts jugak la..hoho


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...