Sunday, May 29, 2011

What U Think?? (repost)

As-salam..

apa la yang nak jadi dengan budak-budak zaman sekarang ney..
budak la sangat...aku pun budak jugak,,,
umur baru 19 tahun...haha..

budak-budak zaman sekarang ney..
bila suka kat seseorang pastu tak di layan..
pastu jeles tak tentu pasal sebab orang dia suka..
rapat dengan orang lain..
terus tak nak kawan..
ek eleh..macam budak-budak tadika la..hahaha..

bila kita suka kat sesorang tuu..
kena la berusaha ambik perhatian dia...
wahh, macam berpengalaman jew aku ney...hahaha...
kenal dia terlebih dahulu...




sapa sini penah tengok citer..
Scott Pilgrim vs The World...?
dalam cerita tuu..si Scott tu..
jatuh hati dengan adalah minah apa ntah nama dia..aku lupa..haha..
tapi, time tu..dia ada awek jugak..tapi bukan ney aku nak cerita..
aku nak cerita...
sebelum dia dapat bersama dengan minah yang dia jatuh hati tu...
dia kena lawan.. 7 evil ex's minah tuu..
bahasa melayu dia.. 7 orang boyfriend jahat minah tu...(still ada jugak bahasa Inggeris..lol)
lawan camne..? lawan tumbuk ahh..haha..
untuk cerita selanjutnya..korang cari la cerita tu..haha..

the 7 evil ex's


apa yang aku nak highlight kan kat cnie..
korang kalau sayang kat seseorang..kenala fight..
bukan fight tumbuk-tumbuk...haha...
maksudnya korang kena berusaha la...macam tu la lebih kurang..
bukan nya..orang luah perasaan jew..korang accept teros..
pastu, bila da brek...
frust guling-guling korang..hahah..



cikgu aku cakap..
kita kena usaha..
sebab benda yang kita susah payah nak dapat..
itulah benda yang paling kita hargai..
and paling kita sayang..betol kan?
macam kalau korang nak beli iPad la kalau handphone murah sangat..haaha
kena kerja part-time 2bulan 3bulan..
mesti korang sayang kan..sebab korang berusaha nak dapat kan iPad tu...hoho..
nak bagi orang pinjam..memang payah la..haha..

so, kepada perempuan-perempuan..
sila la jual mahal ekk..jangan cepat cair dengan bicara lelaki ney..
kalau dorang give up awal..makna nya dorang tak serius nak kat korang..hoho..
tapi, bagi aku..tak payah la nak couple-couple..
nak cintan cintun..
kalau brek nanti..korang jugak yang frust..korang jugak yang sakit hati..
tapi,kalau korang jenis yang cool jew...lantak korang la..haha..

lagipun, buat apa nak couple-couple, cintan cintun...
kalau jodoh kita sudah di tentu kan? am I right?
buat apa korang nak sedih-sedih sebab brek dengan boyfriend or girlfriend korang..
kalau kita da ada jodoh masing-masing? kan?kan?

oit,oklah..
yang lain-lain tu..korang pikir la sendiri yeah..heehe..
nyamuk da banyak kat ruang tamu ney...
salam...



P.S. ___ : agak-agak sanggup tak korang nak lawan dengan ex's gf korang...haha..
kalau perempuan pulak..sanggup korang nak lawan dengan ex's bf korang?

6 comments:

AinsHa=( said...

hohoh...agak trasa ngan statement di prenggan atas skali^^

Mohd Izzar Abu Bakar said...

erk? yaka..hihi >.<

peep said...

best crite scott tu.. haha tp lucah cket..^-^

Mohd Izzar Abu Bakar said...

skit jew...hakhak.. ^^

anamizu said...

sekarang ni bukan kire bape byk ex pun kalo dah drg nak..sggup buat ape saje aslkan dpt..


*ada info psl al-quran palsu..
jom singgah blog cik ana

Mohd Izzar Abu Bakar said...

owh...macam tu ekk??
sungguh ketinggalan zaman aku ney

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...