Thursday, June 2, 2011

Another.Trip.To.Kota.Kinabalu

Assalammualaikum..


seawal jam 8 pagi tadi..
aku dengan family aku bertolak dari tawau..
tujuan nak ke KOTA KINABALU buat kali kedua ney..
sebab nak ambil adik aku yang ambil asasi kat UMS..
dia nak kuar plak..dia nak jadi cikgu plak..
jadi cikgu BI..hoho..
so, itu bermakna..
abah aku baru ada pewaris dia..ahah..


perjalanan yang memakan masa selama.. 9 jam..
memang membuat kan aku letih..haha..
walaupun kerja aku dalam kereta tu..
tidur, bangun tengok pemandangan..
tapi, still penat jugak..
and paling aku tak suka..
adalah, area-area RANAU..
kenapa??
sebab jalan dia sekitar bukit..
so, kalau bukit, of coz la..
jalan dia asyik berpusing-pusing jew kan..adei..
itu membuat kepala aku turut berpusing...


dengan tekanan udara yang rendah..
seperti menaiki kapal terbang..
telinga kita akan terseumbat dek fenomena tersebut..haha..
bagi yang tak biasa..mungkin tidak akan menyukainya..


alhamdulillah..
dalam pukul 6 petang da sampai dekat BRUNGIS? if i'm not mistaken..
tidak jauh dari KOTA KINABALU da..start area tu, dia da ada dua jalan da...hoho..
dan berada di tanah rata..membuat kan aku berasa lega..haha..


tapi apa-apa pun..
sekarang ney..
aku memerlukan rehat..haha..
aku mengantuk and penat..
esok nak bangun awal..
nak ambil adik aku di UMS plak..
di KOTA KINABALU ney tak lama..
hari 6, balik la.. (hari 6 = hari sabtu)..ohoho..


sekian..
Salam..


P.S ___ : sorry no pic for this entry...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...