Thursday, June 30, 2011

Apa itu "Vlogger"?

Assalammualaikum..

Hello and Good Morning everybody.. =)
waktu sekarang 4:58 A.M
baru sahaja menunaikan solat subuh..
dan aku tak tidor lagi..haha..
busy tengok video kat Youtube..
Malaysian YT<----- Anwar Hadi suggest to say it like that..hoho (Youtube)
tengok yang Top 10 jew..

entry ini..mungkin agak panjang..
harap korang baca jugak la ekk..
ok, apa tu Vlogger?

"Video blogging, sometimes shortened to vlogging[1] (pronounced 'vlogging', as opposed to 'v-logging'[2]) or vidding[3][4][5] or vidblogging[6] is a form of blogging for which the medium is video,[7] and is a form of Web television. Entries often combine embedded video or a video link with supporting text, images, and other metadata. Entries can be recorded in one take or cut into multiple parts. It is also a very popular category on YouTube." 
di ambil dari wikipedia..hoho..

yeah..hari ini..
aku nak bagi komen pasal TOP 10 Malaysian YT..

Mat Luthfi aku rasa semua orang kenal..kalau tak kenal..
klik jew link kat tu..hoho.. tak kenal maka tak cinta..
aku suka dengan beliau..err, maksud aku video beliau..
ada makna dan point yang cuba disampaikan..
serta, ada rupa korea <----- tu yang aku baca dekat komen YT
video ini yang paling aku..hoho..

Anwar Hadi
I must said..
good-looking man..handsome..haha..
ikhlas tu..hoho..
fasih jugak berbahasa Inggeris..
jadi aku minat la dengan dia..
macam Mat Luthfi..maksud aku..
content dalam video dia tu la..
dan aku suka video dia yang ini..setakat ney la..

Maria Elena
a girl vlogger...hoyeahhhh!
apa yang dia cuba bawak pun..
sama jugak dengan vlogger dua di atas..
ada benda yang nak disampaikan..
tapi, aku kurang sikit la..sebab, biasanya lebih kepada
girl thing...hohoho..<---jangan marah yew Maria Elena
tapi, apa-apa pun..
video ini, aku suka..thumbs upp!!

Aiman Azlan
Vlogger yang lebih kepada Islam..
dia berdakwah dengan cara video..itu yang aku suka..
good-sense of humor for me la..
good-looking..dan fasih bahasa Inggeris..yeahh!
owhh..Maria Elena pun fasih bahasa Inggeris..hehe
ini video dia yang aku suka,,
3 Reasons Why We Shouldn't Cheat on Exams!!

Polkadot Doughnut 
Vlogger ney..aku tak nak cakap lebih la..hoho
kita sendiri la nilai macam mana kan..
tapi, vlogger ney..mengajuk Matluthfi dan Anwar Hadi..
harap dia cuma mengajuk dan takda niat lain..hehe..
apa-apa pun ini video dia..
 

Shahrincool
iyew..dalam banyak-banyak..
dia la yang paling muda kot..
suara dia, cuma ada satu tone jew..
expressi muka pun, satu jugak..
tapi, kinda cute <---- jangan ingat aku gay plak..=.="
senyum lahhh! =)

Van Deanva
yes..seorang vlogger jugak..
kerap menyuarakan apa yang terbuku di hati dia..aha..
kalau dia tak suka, dia akan kata tak suka..
juga ada video yang lebih kurang sama dengan Aiman Azlan..
ini pula video dia.. =D

Afiqsays aku harus kata kan..
video dia, adalah explicit content..
and need a parental guide..dan tolong la percaya..*seriously
so, siapa-siapa yang nak tengok jugak..
bersikap open minded..baru boleh bukak..
walaupun, begitu..ada juga benda-benda
yang baik yang dia cuba sampaikan..dari kita jewla..
nak terima macam mana kan..
tapi, tak semua jugak la explicit content..
ney yang okay..

MentolPecah 
dua orang sahabat..
bekerjasama untuk membikin vlogger ney..
dorang lebih kepada lawak..
dan lawak memang menjadi..
serta, ada jugak la video-video yang
dorang gi jalan-jalan..doing something.. <---- suka video yang macam ney
aku pernah tengok video dorang kat FB..
cuma aku tak tau itu dorang..hahaha!

Kyopropaganda
vlogger yang ke-10..
budak UITM Lendu Melaka..
video dorang pun agak cool jugak la..
ada jugak video yang, agak-agak bangang..haha..
itu jewla yang aku nak cakap..
dan ini video dorang..
terbaekk ahh..
kalau korang tengok ahh..
budak yang pakai baju singlet hitam
yang cakap "hamster wa suda mati, cibai" something like that..
kawan aku tu..
kawan akuu..hahah <---- excited member jadi bintang YT..
kalau korang tengok..video trailer ney..
macam movie.. i loiikkee it.

P.S.___: sekarang da pukul 6.12 A.M @.@....

7 comments:

AyuNi sALLeH said...

i like this post . hee

Mohd Izzar said...

bagos la kalau macam tu..hehe^^

DeQWa said...

mat luhfti tue org kedah,kota kuala muda..skrg study kt australia...hehe

Lolita's said...

diorg sangat ohsemm laaa.. ;)

Mohd Izzar said...

DeQWa : uuu..lebih dari kenal..

Lolita's: yup...tersangat ohsemm

amir aizat said...

yeah ohsem ohssem ohsem!!!

Mohd Izzar said...

oh, yeahhh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...