Thursday, June 30, 2011

"Kentut" JANGAN, gantikan U kepada O!!

Assalammualaikum..

iya..masih lagi belum tidur..
dengan keadaan yang sejok..
di tambah lagi dengan hujan yang sepoi-sepoi bahasa..
rasa ingin tidor jew...tapi, rasanya..
ada lagi benda penting..yang aku hendak sampai kan..
kepada rakan blogger sekalian..

sedang melawat-lawat blog rakan-rakan..
terjumpa la dengan perkataan ney..
KENTOT
orang Sabah atau..sesiapa jak la yang faham apa maksud lain benda ney..
jangan cakap aku lucah or pervert..
atau orang yang aku lawat tu pervert..
cuma dorang ney orang semenanjung.. <--ke ada orang Sabah tak tau maksud laen?
dorang maksudkan KENTUT okayh?



untuk makluman rakan blogger dari Semenanjung khasnya..
maksud perkataan with the "O"[bagi orang Sabah dan sewaktu dengan nya..] <---tak sanggup nak nyatakan sekali lagi..
perkataan sopannya ialah..
Zina, perbuatan sumbang mahram ataupun muhrim..
dan yang sewaktu dengan nya la..

jadi bila aku baca entry..
tetiba ada plak.. with the "O" words tu..
rasa, terkejut la..baca sekali lagi..oo, kentut rupanya..
da dua blog aku jumpa..
and aku tegur jugak la..
supaya jangan guna..
walaupun, korang tak maksudkan benda tu..

aku cuma nak bagitau jew..
sebab, bagi aku..with the "O" words tu..
ada maksud laen kan..
so, dari kamu jak la nak nilai macam mana kan..
aku cuma menyampaikan..


so, GOODNIGHT~~
err, GOOD MORNING..

with LOVE(hahah)
Mohd Izzar..

U Share I Care~~

P.S.___: kalau dari segi penyebutan(cara kita bercakap) aku rasa berbeza la...tapi, dalam blog kita mana bercakap kan?hmm..=.=

22 comments:

saveqmm said...

Prihatin bro izzar ni..heehe..iya kan..Sensitif bha tuh..
Bro org sabah kah??sudah masuk WASABER??

kjaharun said...

bhahahahahahaahahaahhaha :)
wow!!!terase den..
tp da betul kan da ayat tu..
terima kasih dau keladi sbb igt kan eh.. :)

tieykah said...

woho~

selalu guna kentot!

kalau ok guna okek.kwn srwak tegur,jgn guna okek.bwk mksud lain

echaRierie said...

hehe..sokong post ni..haha..
btl tue..bahaya btl perkataan tue..

meaw said...

waaaaaa izzar,tengs yaaa.... :D

Lalalilillulu said...

bru tau...tenks izzar ^^

Mohd Izzar said...

saveqmm: of course..sbb rasa pelik baca lau bg2..huhu..

kjaharun: ahaha..xpe2..elok la tu klu da ubah..hehe..

tieykah: oo..yake..jgn la saly guna klu gtuu..

echaRierie: iya..tau ndk pa..

meaw: sama-sama^^

Lalalilillulu: sama-sama jugak^^

syarifahsidrus said...

oh2, baru tau. banyak beza bahasa, so kena hati2 la kan

Mohd Izzar said...

syarifahsidrus: yup2..kalau ada nmpk yg pelik2 tu..rajin2 la tgor..hehe

Nur Sulastri said...

la yeke, haha. baru tau harini. hihi. thanks for sharing info ;)

Amiirah Cassan said...

mwakaka , lawak lawak , haha bjaga2 yang semua , hehe semenanjung ni lain2 dari kita , hoho

Apeach Blogspot said...

aik..k****t ka zar...bukan ng****t?haha

Mohd Izzar said...

Nur Sulastri: yup2...orait..sama2..

Amiirah Cassan: ketawa pla ko yah..haha..

Apeach Blogspot: uina..itu klu ada imbuhan..kata dasarnya itu la..adeii

EiZaRaZiErYa said...

wahh~ cm 2 pulak eh..?? dasat jugak~ uhuhu...bguslah tegur menegur~ wink3 >_<

Mohd Izzar said...

yup..mcm tu la..hohoh..
orait...

Syuxer said...

owh aku sememangnya agak buta loghat sabah..loghat sabah agak menarik gak dipelajari..:)..

Mohd Izzar said...

ahaha..xpa..belajar sikit2...nti celik la tu..hohoho

amir aizat said...

ohho begitu ker, seb bek xpena gune lg,haha

Mohd Izzar said...

yup..begitu la..hoho..
okay, bagos la lau macam tu..hoho

cik aisha said...

baru ku tahu....ada maksud lain rupenye kalau gune O...thnks share...;)

Mohd Izzar said...

iyew...tau xpe..sama2..jadi berhati2 la..

yanah said...

bru bca entry nie..haha
lawak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...