Monday, June 6, 2011

Tired!

Assalammualaikum..


arghhhh...
seriously aku rasa sangat penat..
penat tak tau la penat apa..
segala jenis penat agak nya..
TIRED OF WAITING..maybe..
TIRED OF BEING ME..
nak jadi orang lain boleh tak??
haha..







owhh..
penah tak korang mimpi..
korang jadi orang lain..and then korang nampak diri korang..
kira macam korang bekawan dengan diri sendiri..
pastu, diri korang tu..sakit kan hati korang yang ada dalam diri orang lain plak..haha..
aku penah..
terasa diri ney..tak da la baik sangat..haha..
dan kita takkan dapat rasa apa yang orang lain rasa..
tiada siapa yang sempurna kan..
NO ONE PERFECT..dalam bahasa inggeris..
tapi, kalau PRACTICE MAKE PERFECT..
dan NO ONE PERFECT..so, WHY PRACTICE??hahaha..






kadang-kadang..
aku terasa pelik..
bila aku hanya dapat lihat..dari mata aku sendiri jak..
nape aku tak ble nak tengok, dan lihat dari mata orang lain..
macam dalam mimpi..kita boleh jadi orang lain..
dan tengok diri kita sendiri..aha
erghh..korang paham tak?
tak paham tak pela..huhu..


kadang-kadang jugak..
bila aku baca komik..
alangkah indahnya..kalau hidup..
macam HERO dalam cerita tu..
LOVE STORY, PERSONAL LIFE, FRIENDSHIP..
EDUCATION, LIVING WITH FAMILY..
maybe some EXTERNAL and INTERNAL CONFLICT..
semuanya ada penyelesaian..
tapi, apa-apa pun..hidup kita da dirancang kan macam mana..
so, terpulang dengan kita jakla..
nak usaha hidup dengan lebih baik and ubah masa depan kita..
atau tak nak kan..kita yang pilih..






apa yang telah berlaku..
cannot be UNDO..or RETRY macam dalam game..
atau pun LOAD balik..haha..
teruskan jak hidup kehadapan..
tapi, aku selalu fikir perkara yang telah berlalu..
asyik fikir..kalau aku buat begini..pasti takkan jadi begini..
argghhh..TIRED TO FEEL THAT FEELING..demn =.="


owhh..
pernah tak..
bila korang tengok kawan korang DOWN..korang bagi la
kata-kata nasihat dengan dia..
kalau putus cinta..perkataan yang selalu keluar..
KUMBANG BUKAN SEKOR, BUNGA BUKAN SEKUNTUM..
tapi, bila aku pulak yang kena balik dengan ayat-ayat aku sendiri..
WHAT A HYPOCRITE I AM??!
benda yang kita cakap dengan orang..tapi, kita sendiri tak buat kan..
MOVING ON IS NOT HARD, BUT TO LEFT BEHIND SOMETHING THAT ONCE PRECIOUS TO YOU..THAT IS HARD..






hurmm..
kenapa dengan aku?
mesti ada orang akan tanya nanti lepas baca ney..
aku ok jew pon..NO WORRIES KAY?haha..
JUST TYPICAL OF ME..
persoalan yang timbul dalam kepala aku ney..
dan rasa emo sikit-sikit..
I'M KINDA LIKE THIS..
dulu time FORM 2..
aku cakap dengan diri aku..
aku taknak kongsi masalah dengan kawan-kawan aku..
kenapa..
sebab, dorang pun ada masalah dorang jugakk..
kira tak nak menyusah kan la..
tapi, aku silap..
kenapa..
kawan lebih gembira jika dia dapat tolong kawan dia..
walaupun dia ada masalah sendiri..THAT HOW FRIENDS MUST WORKS..ahah..


" Semulia-mulia manusia di muka bumi adalah orang yang ada bila kita berduka "
oh, man..!
abiss da benda yang bermain dalam
kepala otak aku ney..haishh..
rasa macam ada banyak lagi..adei..
tapi, takpela..
SOMETIMES,
IT IS BEST THE SECRET STAYS WITH YOU.. ^^


Salam.....



P.S. ___ : 1. "Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again"
                2. Susah nyer xda mouse...susah nak edit entry..and macam-macam lagi la..
                3. Talking to myself "Please...just hanging on a little bit "myself" don't give up yet.."

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...