Saturday, June 4, 2011

X-Men : First Class Review by Me!

X-Men..
sebuah filem adaptasi dari komik Marvel..hoho..
pada mulanya...
tengok trailer, macam sedikit bosan..
tapi, da tengok wayang dia..
awe......some! haha..






cerita X-Men : First Class ney..
mengisahkan penubuhan dan sejarah di antara..
Charles Xavier (James Mcavoy) dan Erik Lehnsherr(Michael Fassbender)
padanya mula nya..dorang ney kawan baik..
tapi, di sebabkan latar mereka yang berlainan..
dari kawan, mereka jadi musuh..
tak lupa jugak..matlamat yang dorang nak kecapi juga berbeza..


selain itu, filem ni juga..
tunjukkan sapa yang mencipta mutan ney,,kalau aku tak silap..
iaitu Sebastian Shaw (Kevin Bacoon)..
matlamat si Shaw ney..dia nak perang nuklear berlaku
antara Soviet and U.S.A.. adu domba la kiranya..hoho..


mesti semua tertarik...
nak tau..kenapa..MAGNETO/Erik... jadi jahat kan..
macam mana dia boleh jadi jahat..hoho..
itu korang kena tengok sendiri..aku cerita kat sini tak best la plak kan..huhu






jalan cerita dia ok..
tapi, tidak bagi peminat komik X-Men ney..
sebab memang agak berbeza la..
pelakon bagi, mutant pertama yang di didik atau di discover =.="..yang sepatutnya teen-age tahun 1962..
tak nampak macam waktu dulu..nampak macam remaja sekarang..aha..
itu apa yang orang kritik la pasal X-Men First Class ney..


tapi, kalau bagi peminat X-Men yang tidak mengikuti komik ney..
rasanya..berpuas hati la kot..hoho..
bagi graphic dia..(aku komen sebab aku budak media interaktif..haha)
ok, xla nampak sangat benda tu real..hoho..
seperti kebanyakan filem yang ada keluar sekarang ney..
terutama sekali, graphic ke atas Mystique...
smart..mesti susah nak buat macam tu kan..huhuh..






ok la apa-apa pun..
daripada 5...aku bagi 4 jew...hoho..
kenapa..
sebab tak ikut original cerita...macam dalam komik..ahah..
lagi satu, ada satu part nanti tu..
Prof. X akan cakap.. "they just only kid" or whatever..tapi tak nampak macam budak-budak pon..haha..
tapi apa-apa pun..jalan cerita..terbaikk...haha..
mesti tonton..bagi siapa-siapa yang tak tengok lagi..
and da tengok cerita X-men dari first...hhohoho..


Selamat Malam..
Salam...


P.S. ___ : finee....mouse aku rosakkk...arghhh...tak sukee... =.=" 
besok nak balik tawau da...hoho..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...