Saturday, July 9, 2011

Berenang, Lemas dan Makan di TABLE

Assalammualaikum..

kami gerak..seawal 9 pagi..haha
takda la, kawan aku datang pergi rumah..
ambil aku, aku pulak baru bangun...haha..
nasib baik dorang sabar jew..
tunggu aku habis mandi dan bersiap..

lepas bertolak dari rumah aku..
pergi taman semarak ambil..
member lagi seorang..
dan terus pergi Taman Bukit Tawau..
atau lebih popular dengan nama TABLE..
aku pun tak tau kenapa boleh dapat nama TABLE..hurmm..
jadi jangan la tanya aku..haha..

Alwi, tengah sarapan pagi..hoho

sampai sana, dalam pukul 10.30 pagi la macam tu..
bayaran masuk hanya RM3.00 untuk dewasa..
kanak-kanak tak tau plak..hoho..
selain dari nak mandi manda..
nak lawat member-member lain gak..
sebab dorang ada buat camping kat situ..
aku dan 3 orang yang lain..tak dapat nak ikut..
sebab, takda duit nak join..hahah!
sampai sana, kecewa pulak..
sebab dorang da masuk hutan awal pagi tadi..
so, yang ada AJK jak la..jaga khemah..

Adika & Koko..<3 

sementara tunggu tu,kitorang pun pergi la mandi..
ramai orang hari ini..penuh orang mandi kat
sungai tu...hoho..tapi, aku takda amik gambar..
yes, ada pengalaman yang tak boleh aku lupakan..
ketika kat dalam sungai tu..
Adika & Alwi tengah borak-borak.. <--dua orang ney reti berenang
kutuk aku kot, kalau situasi aku lemas.. <--kutuk depan-depan aku..
aku tengah berdiri kat atas batu,
sebab tempat tu dalam.. <--aku tak reti berenang ok..
tiba-tiba, aku rasa tak seimbang..
kaki aku, kat hujung-hujung batu tu jew..
aku try nak imbangkan badan, supaya arus..
tak hanyutkan aku..
Aku:  Adika! (dengan muka panik) 
Adika: Kau betul-betul
Aku: (Diam sekejap..sebab, rasa-rasa macam da seimbang)
Tiba-tiba...SPLASHH! <---sound effect aku tenggelam..haha!
Adika selamatkan aku..haha!
panjang umur aku..huhu..
inilah padahnya..
sebelum, nak mandi tu..
kitorang ada kutuk-kutuk member jugak..

saja nak bagi tunjuk air dia jernih..haha!

sebab, tempat tu bersejarah..
time camping form 5..
mandi kat situ, 3 orang hampir nak lemas..
dan aku jadi orang yang ke-4..haha..
jadi, pada yang tak pandai berenang tu..
jangan nak mengada-ngada..
pergi tempat dalam..haha!
dan jangan kutuk member korang..!

Alwi lagi..

konform la naik tu..
jadi, bahan la aku..
tapi, sebelum tu..kitorang saksikan lagi..
sorang budak hampir nak lemas gak..
tempat yang sama aku nak lemas..
tengah borak-borak kat sungai tu..
adala nampak sorang budak ney.
first-first tengok okay jew budak tu berenang..
siap terjun-terjun lagi..
bila sampai kat tengah-tengah..
kitorang tengok jew first..
sebab, tengok macam dia tengah berenang..
Koko mengajukan soalan,
" Eh, lemas ka budak tu? "
Adika tarik tangan budak tu..
pergi ke tempat yang tak dalam..
budak tu,
" %#&*!@, dalam rupanya.. "
lepas tu, kitorang gelak-gelak.. <---jahat giler..haha!
sebab, tak boleh nak tahan..
aku, Alwi, Adika, Koko & Nas..ingat dia berenang..
rupanya, tengah strungle nak terapung..haha!
seriously, lucu kalau korang saksikan sendiri..
kalau si Koko tak tanya..tak la kami tau
dia tengah lemas..sebab, budak tu diam jew..
tak cakap minta tolong or apa-apa pun.. <---redha kot nak lemas..hoho..

saja nak buat iklan selipar..haha!

Yeah, Adika telah menyelamatkan..
dua orang pada hari ini..
kira hero  la..hoho..
naik, da puas mandi sungai..
makan pulak.. <--tumpang sekaki makanan orang yang camping
rasa malu jugak, tapi..
dorang da sediakan..rezeki jangan di tolak..hoho..

tukang masak..hoho

tak lama lepas tu, pukul 12 tengahari macam tu
peserta-peserta camping..
kebanyakannya da sampai
atau pun baru keluar dari hutan..
dapat jugak dengan kawan aku sorang tu..
Yusnizam nama dia..
lepak kat sungai lagi..
tapi, bukan kat tempat yang aku lemas tu..
port lain pulak..

this is Yusnizam..menggoda tak?

sembang-sembang jap..
pukul 2 macam tu..balik la..
sebab, ada hal..
hantar Adika & Koko balik..
lepas tu, temankan si Alwi ney..
hantar Nenek dia..
da selesai hantar orang..
pergi makan kat bandar.. <--dia belanja..hoho
punya la terkejut aku tengok,
nasi goreng ayam dia..
untuk dua orang..perghh!

Macam mana aku nak habiskan ney.. =.="

terbaik, tapi aku tak dapat nak habiskan..haha..
bungkus bawak balik rumah..tak nak membazir..
da abis makan, perut da kenyang..
balik rumah la, dia hantar aku balik..
seronok hari ini..hoho..
insyaallah..
hari isnin ney, kalau takda halangan..
nak pergi Patau-Patau kat Semporna pulak..
setakat ini, itu jewla..

Salam^^

14 comments:

sabella mohamad said...

wah best ea
^_^

Hoalanso Bundle said...

Rockstar Band Shirt dari pelbagai artis antarabangsa seperti Guns N' Roses, Black Sabbath, Ramones, Led Zeppelin dan lain-lain
http://hoalanso.blogspot.com

echaRierie said...

waa..syoknya mandi manda..hehe..
err..sm kita nda pndai berenang..hahaha..

Mohd Izzar said...

yup...sgt syok..hehehe

Fathiah Hamim said...

macam best jaaa. lama nya tak mandi sungaii

syarifahsidrus said...

lama dah tak bersuka ria macam ni...

ABU said...

table tawau..hahahaha
ndak pernah lagi samapi sana..jauh bah tu kan..

amir aizat said...

best tu! cool nyer tukang masak tuh,heheh

Mohd Izzar said...

Fathiah Hamim: sgt best..hoho

syarifahsidrus: nanti pergi la bersuka ria..

ABU: takda la jauh...dkt jak pun..lau naek kereta la..haha

amir aizat: tak kn la nk masak panik2..

Adam Idris said...

huiyooo bestnya,
kalau musim hujan memang kurang sesuai mandi sungai, sebab air deras,
tapi tetap best :)

Mohd Izzar said...

yup..mmg kurg sesuai...bahaya jgk

Koko S. said...

ehhh. lemas ka budak tu! LOL


klu ingat tu budak xabis2 mo ketawak jak ba. kasian ehh :P

cik aisha said...

haha mangsa hampir lemas la ni...laen kali belajar berenang ye...;p (tukang komen pun xreti berenang gak.kui2)

Mohd Izzar said...

koko: hahah..sama la kita..lucu ba klu d ingat balik..hahah..

cik aisha: haha..iyer..hampir lemas..huhu..nti sy blajar la..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...