Monday, July 18, 2011

Mee Segera

Assalammualaikum..

mungkin ada yang tak suka makan..
mungkin ada yang menjadi faveret..
tapi, bagi aku..Mee Segera ney..
mengimbas memori-memori lama..

masa Form1..
aku sekolah kat berasrama penuh..
Mee Segera adalah "Haram" dalam tu..
itu peraturannya..
tapi, masih ada jugak yang membawanya..
even, senior pun ada..
siap makan dalam gayung lagi masa tu..

masa kat Matrikulasi Labuan <-- iyer aku budak KML 09/10
mee segera..makan time tengah malam..
makan time stay up..belajar sebab nak exam..
makan time duit elaun da habis..hahah
makan time sahur sebab malas nak pegi kafe atau takda duit..
makan time berbuka sebab, takda duit jugak..sobsob..

masa dekat U pulak <-- aku student UTeM
lebih kurang sama jugak time dekat Matrik..
makan sambil tengok movie dekat laptop..
main game..time lapar balik lepas da makan nasi..haha
makan time nak jimat..sebab, PTPTN nak habis..lol
makan sebab da bosan makan nasi?mungkin..
makan time da takda duit..sobsobsob..

so, this is my story with Mee Segera..
what is yours?
mind to share with me..hehehe..

Selamat hari Isnin..
salam^^

13 comments:

✿ Nasri With Runie ✿ said...

;) sgt layan mee segera.pantas ja klu d masak.
lebih2 lagi masa tengah bulan nie.
hihihi ;)

Kinder Buana said...

aku suke maggi goreng..yang ade kuah tak minat sangat..pastu mesti makan ngan kicap..^^

p/s : hehe..ping dah berjaya! ni dtg dari Ping Blog Melayu

cik aisha said...

mee segera..makanan bdk2 bijak.mana xnye kbnyakan student u mkn mee segera je walaupun ada info ckp xelok utk kesihtn+otak.huhuu zaman student mmg ni la mknan utama.tp mee segera pn da mahal skang ni..;p

Miz Novexx said...

mee segera is the best la!!! kalau tak makan rasa macam nak pengsan je.... heheh

p/s: bdak UTeM ek??? hari tu ada entri citer pasal MG, dia tu perempuan kan? kan?

Roti Telur said...

gua lebih layan roti telur..kehkeh..

mr.syazwan said...

kalau tumis bawang putih... letak bendir

perh terangkat kot

kehkeh

echaRierie said...

hahaha..
sis paling byk makan maggi ni time di U..btl tue time duit pt mau hbs sdh baru lyn maggi..hahahaha ~

skrg pun lyn jgk..kalau rndu msti mkn..haha

Anne Nurain said...

mee segera suda sebati dlm idup..
mkn dr kecik2 lg..
best time lpar, cpat jak masak.. hehehe..

amir aizat said...

dah lama xmkan mee segera,haha

Mohd Izzar said...

owh..sume suka mkn mee segera...hahah

Syuxer said...

maggi neh la teman setia aku saat aku tengah pokai..heheh..:)

Mohd Izzar said...

yup..tau xpe..huhuh

saveqmm said...

wahaha..aq suka magi kari dimasak dengan air yang sedikit..baru power rasa karinya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...