Friday, July 29, 2011

Player 'import'

Assalammualaikum..

hoyeahh!
semalam hot jugak pasal player 'import'..
tapi, korang kena la open minded sikit..
itu perkara biasa dalam bola sepak..
bukan dalam Asia jew, tapi Antarabangsa pun ada owh..
tak percaya..meh, aku tunjuk pemain yang di 'import'

kenal tak siapa ney?
inilah Zinedine Zidane bermain untuk Perancis..
dan berjaya menjulang World Cup 1998..
tapi, korang tau tak..dia sebenar-benarnya asal dari Algeria..hurmm..
selain itu, Karim Benzema..kenal tak? tak kenal Google search jewla..
pun kerakyatan Algeria tapi, main untuk Perancis..

Nama sebenarnya Anderson Luís de Souza..
tapi, lebih dikenali dengan nama Deco..
Dia sebenarnya kelahiran Brazil,
tapi, memilih untuk menyarung jersi Portugal..hmm..

Mesut Ozil pemain kelahiran Turkey ini..
memilih untuk menyarung jersi Jerman..
antara pemain yang berada dalam skuad World Cup 2010 Jerman..
yang membelasah Argentina 4-0..
Peminat Argentina takda masalah pun dengan pemain 'import'
kalau nak tau, Jerman adalah negara yang ramai pemain 'import'..
ramai jugak la...
macam Lucas Podolski warganegara asal Polland..
dan Sami Khedira warganegara asal Tunisia..hoho..

so, fikir sendiri la kan..
bukan Singapura jew yang ada pemain 'import' ney..
ramai lagi kot..tapi, ini jewla yang aku ingat sangat..hoho..

8 comments:

meaw said...

apapon harimau malaya terbaikkkkk!

Cik Bell said...

malaysia tetap terbaik dan berkualiti sbb tak guna pemain import pun..terbaikkk!!

TYNTHA LANA said...

huhhh..bab bola..semua org bersemangat semacam,keh3.. tq share izr..lana da tak kenal player2 sgt,heh3

ArulchelseA said...

prthnan hancus..bukn pasal import..klau lawan timor leste pun kalah macam ni..kih kih

ABU said...

biasa la tew..:P

IkhAnif said...

takyah pakai Import pon Malaysia terbaekk..

NuR 'aQiLaH said...

pelakon import kot?



wakaka

Nad Ezrin said...

Harimau Malaya !! Haha /

Takde kene mengene :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...