Tuesday, July 5, 2011

Sejarah Sebenar Manusia

Assalammualaikum

nak kongsi sedikit video yang aku tengok..
dari group aku kat Facebook..
sangat menarik dan bermanfaat..insyaallah..

tak salah rasanya kita..
ambil masa dalam 30 minit untuk
menonton video ney..daripada asyik online..
dari pagi sampai ke malam..^^


video 1..part 1..


video 2.... part 2...



Surah Al-Maidah.Ayat 51.

Wahai orang orang yang beriman! janganlah kamu mengambil orang orang Yahudi dan Nasrani(Kristian) itu sebagai teman rapat,kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain,Dan sesiapa diantara kamu yang menjadikan mereka teman rapatnya,maka sesungguhnya,ia adalah dari golongan mereka itu,sesungguhnya Allah tidak memberikan pertunjuk kapada kaum yang berlaku Zalim! " 

untuk mengetahui lebih lanjut maksud ayat di atas..
tengok video 2..okay?^^ 

17 comments:

syarifahsidrus said...

dah tengok video tu sulu. tataw nak cakap pe :(

Mohd Izzar said...

owh..xpe..kita muhasabah diri jew..hehe^^

cheqhaizan said...

ya btoll muhasabah diri :)

Mohd Izzar said...

yup...btolkn diri sendri dlu, smbil ingatkn org di sekeliling kita..

fyna said...

fyna baru tengok.
hurm.
insaf~





jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/
:)

Lalalilillulu said...

mood: insaf....tenks for sharing

Mohd Izzar said...

jgn insaf time tgk ney jew..haaha

amnie azmira said...

serius tgok vide0 nih terasa keinsafan..dan btoi ckap anda jgan insaf time ni jeww..huhuhu

Mohd Izzar said...

yup..btol tu..salu la muhasabah diri..heeh^^

Ain_ Suke Senyum said...

hey ain follow cini .
nak mintk tlg cument entry ni leh ??

http://zurain93.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tq .

Amiirah-Cassan said...

aku suka video begini :) serius :)

AinsHa=( said...

sanad terkejut... bnyak2 mnegucap...

mya arissa said...

jom join contest bestnye melancong!

amir aizat said...

baru tgk vid ni,thumbs up la izzar!

Syafiqah Arina said...

best sgt bace post2 kat sini.. byk tau psal sabah.. wahh..

jom singgah n follow blog org semenanjung ...

http://syafiqaharina.blogspot.com/2011/07/join-churpchurp-nightrace-dan-menang.html

tengok entri ni okay:) lumayannn...

Mohd Izzar said...

terima kasih yg komen kt sini..heeh^^

kjaharun said...

nice entry ni...
mengingat kan kite yg semakin lupa..
dan menyedar kite yg semakin lalai dengan kebohongan orang kafir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...