Friday, July 29, 2011

WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN | SEGMEN CIKGU WAN

bukan pertandingan cuma hujah dan menyelidik pendapat blogger..^^

Assalammualaikum..

Wajib ke reply komen?
tapi, sebelum tu..macam boleh bahagi kepada dua:
  1. balas komen kat entri korang
  2. balas komen kat entri yang bagi komen.
balas komen kat entri korang
Tak wajib, sebab takda tulis dalam al-quran atau sunnah.
dalam peraturan blogger juga takda tertulis wajib atau harus reply komen..
kalau tak reply korang kena banned..takdakan?

terpulang la kepada empunya blog tu..
nak balas ke tidak kan..
contoh: kalau korang blogger femes..
buat satu entri jew..sampai 20-50 orang komen..
dengan pantasnya, larat ke korang nak balas semua..
takkan la orang yang komen "HAHAHA" pun ko nak balas jugak..
atau orang yang komen "=)", nak balas apa plak kan..

kalau, ada komen yang patut korang balas..
balas jewla..
misalnya orang tanya something yang important..
barulah balas komen dia..
macam tu..
kalau rajin, apa salahnya kan nak balas semua
komen yang ada kat entri korang tu..
tapi, komen kat blog ney..tak macam kat FB..
takda notification nak bagitau..komen tu da dibalas..
so, biasanya balasan komen korang tu..
terbiar jewla macam tu..

balas komen kat entri yang bagi komen.
Ini pun sama jugak..tak wajib..
alasan macam kat atas tadi..
Yang ini, style dia sama dengan..
"I follow U, U follow me back"..
setuju tak?
yela..ko tunggu orang komen kat entri ko..
then, ko pun pegi la komen kat entri dorang pulak..

tak tau la..aku rasa macam, ridiculous..
suka hati aku la nak komen ke tak..
dan suka hati korang la nak komen ke tak kan..
kalau, korang baca entri tu..
terasa macam nak menyatakan pendapat,
tak setuju ke..nak bagi nasihat ke..
drop la komen..

perlu ke..nak tunggu orang komen kat entri ko..
then, baru ko nak komen kat entri dia..
what the fish?! . . . .
ok itu jewla..emo pulak buat entri ini..haha!

haaa..kalau korang tak puas hati ke..
tak setuju ke..drop la komen..
bagi tau dengan aku..
tak payah nak tunggu aku komen kat entri korang..
baru korang nak komen kat sini..huh!

Kalau tak nak komen tapi, nak join buat segmen macam ney..
klik SINI..


4 comments:

amni azmira said...

stuju part reply komen blom tentu diorg akan baca blek..tpi setakat ni slagi boleh sya akn blas jgak..

stuck said...

terpulang pd indvidu...
jnji hv fun!!! =D

wan_cikgumuzik said...

hujahan yang bagus...!! thanks join segmen cikgu.. kita tengok apa hujah2 kawan2 kita yang lain plak..

saiazuan said...

hee chill.. reply klu perlu je :)
insyaAllah readers tu akn kembali tgk blog anda untuk tgk blk jwpn prsoalan dia :)

http://eleventx.blogspot.com/2011/07/wajib-ke-reply-semua-komen.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...