Wednesday, August 31, 2011

Cerita Raya Pertama

Assalammualaikum.

hoyeah..
malam raya tu,
of course la aku balik kampung abah aku.
tapi, sebelum tu kitorang pegi amik baju raya dulu.
tukang jahit tu buat surprise.
baju kitorang tak siap.
nak marah pun, tak boleh jugak.
sebab, keluarga sendiri dan tukang jahit tu sakit jugak.

kalau marah pun, macam la boleh siapkan.
then, kitorang decide patah balik ke rumah.
ambil baju raya tahun lepas.
damn. baju raya tahun lepas aku kat Melaka.
terpaksa pakai baju raya tahun lepas-lepas.
smart la raya pertama aku.
pakai baju raya dengan seluar slack jak.

aku ingat keluarga kitorang jewla yang takda baju raya.
sampai kat kampung tu.
baju mak ngah dan keluarga dia pun tak siap gak.
baju nenek aku pun tak siap jugak.
tukang jahit yang sama jugak.
lepas tu, adalah adegan tidak puas hati.
tapi, aku malas gak nak dengar.
sebab, aku da nak tertidur time tu.

so, kesimpulan dia.
raya pertama tahun ney.
tak dapat pakai baju melayu baru.
tak dapat la pahala di awal syawal.

Salam (^^,)

P.S___: Raya kedua ney, nak pergi kampung mak aku pulak.

10 comments:

Cik Bell said...

wah.gempaklah baju raya tak siap lagi...
sakan beraya ek..mesti dapat lebih tak? ;p

cik pha said...

hahahha xpelahh tk berbaju raya baru nt guna taim raya korban hehe

::Cik Pija:: said...

alaaa kesiannya takde baju raya baru. takpe, taun depan jimat dah takyah buat yg baru. pakaila yg taun ni punya. hehe :P

Peah Ros said...

LAA kesiannya :)

Sery Suryani said...

la siannye..
so far spjg mama sy mnjhit nie blom pernah ag xsiap baju org..
org x amek ade la..
bju sndri dgn ank2 mlm rye bru nk jhit..
alhamdulillah smpat siap pagi tu...
mama pantas n cekap..
i like it..

Rara. said...

rara pon takda baju raya, uwaaaaa T.T

deeya_shouranlee said...

ehehehe.. sadis.. mintak ganti rugi... ngee

amir aizat said...

sabar yer izzar, mood raye kne baru! hehe

echaRierie said...

lorrr..sis pn ndada baju baru jgk..hoho..klw mcm tue pahala kurang la ni ? adehh..baru sis tau..hahaha..

Mohd Izzar said...

takda la jgk sis echaa..
cuma kn sunnah nabi pki bju baru 1 syawal tu..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...