Sunday, August 14, 2011

Orentasi UTeM Lagi.

[Auto-Post]
Assalammualaikum.

Khas untuk mereka yang nak masuk U bulan 9 nanti.
terutama yang dapat UTeM la. U lain aku tak tau.
Berita baik, takda ragging. Dont worry.
Berita tak berapa nak baik, jadual masa sangat la pack.
masa minggu orentasi tersebut.

Macam takda masa nak rehat.
Malam biasanya balik pukul 12.
sebab, kena naik bas.
kalau nak balik awal, silakan la berebut.
Lelaki dan Perempuan sama jew.
tak reti nak berbaris.
kecewa la jugak aku tengok.
Ingat da masuk U mentaliti dah matang.
tapi, masih lagi sama macam budak-budak
sekolah rendah berebut nak beli makanan kat kantin sekolah.

UTeM, buat masa ney takda hostel kat dalam kampus.
Pelajar duduk kat luar kampus yang disediakan.
So, kena naik bas UTeM yang di sediakan. Dan kena on time.
Lambat, kena tinggal. Atau kena berdiri jew la dalam bas.
Atau tunggu next bas.
Bas terakhir pukul 9pagi.
Bas seterusnya pukul 1 atau 12.30.
Kalau ada kelas pukul 10 atau 11.
kena naik bas kul 9 jugak. kalau jadual tak ubah lagi la.

Masa orentasi memang tak best.
boring. hahaha.
sampai aku escape adalah beberapa hari.
(budak baik jangan tiru aksi ini ok?)
pandai-pandai la korang set bila nak escape.
dan ambil langkah berjaga-jaga.
biasanya fasilitator/felo akan datang cek rumah ke rumah.
nanti ada dibagi jadual untuk orentasi tersebut.
jangan escape masa "Aku Janji" dan hari bersama fakulti.
ini dua event penting dan seronok.sebab dapat jumpa
rakan sekelas korang dan usha la apa-apa yang patut.
hahahaha!

itu jewla tips dari aku.
babai.

16 comments:

echaRierie said...

hehe..
sis pun ada ponteng time orientasi..haha..
best lor.. :)

Acid+ said...

Biasa Bro Budak2 Mentaliti Tetap Sama!Ko pun cam tu jugak hek2! betul x? :P

Mohd Izzar said...

echa: yeah...mmg best..hahaha! bosan ba orentasi tu..kahkah.

Acid+: hahah..nk bwt cmne kena join sekali berebut..haha

ChaCha said...

menyampah ms orientasi..ahha

ABU said...

oh nice..sama macam di uitm s.alam time aku stdy dulu hahaha berebut naik bas..hahaha

amni azmira said...

bestnya kalo ade orang bagi panduan cenggini kat den..^^

EmpayarUtama said...

orientasi pun ada tips ke? Aku dulu skip orientasi datang seminggu lewat hehehe

Fathiah Hamim said...

tak penah merasa ponteng orientation. sebab kawan skema. -_-

NISA NASI said...

aku pn dtg lewat,skip orentasi kml

mr.syazwan said...

SANGAT SUKE!!!

kalau leh kasi masuk lebih awal

sebab jeles tgk korang cuti lama sgt!

>.<

stuck said...

sume orientasi xbest duh...
hahhaha~
tpi itulah kenangan! =D

cik aisha said...

pesanan dari senior utk bakal junior tu.bakal2 sila amek perhatian...;p
mgu orientasi mgu yg menyiksakan..tp skang bila terkenang smula, jd kenangan lak walaupun xbest..

syarifahsidrus said...

aiyya..orientasi mana ada yg best kan?huuu

Lilynn Sazlin said...

utem mana beb? bangi ke?

btw. aku tinggalkan entry latest aku taw

http://belogcintasaya.blogspot.com/2011/08/when-words-failed-music-speaks.html

TYNTHA LANA said...

bertuahnya junior2 utem dapat tips dri senior utem, hak3. uhuk uhuk uhuk,terbatuk lak lana,ahahaahah

~ urm, memasing ad kenangan masa minggu orientasi,hehehe. zaman lana orientasi dulu, habis dalam 2 pagi..kul 4.30 dah kena bangun..lagi seksa tau..huhuhu

Mohd Izzar said...

Lilynn Sazlin: utem ada bnyk ke? utem, melaka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...