Thursday, September 8, 2011

Hantaran Ikut Status Pelajaran




Sumber Gambar : hatisamronkin.com

take note Seluruh Semenanjung Sahaja. haha.
Sabah/Sarawak tak.

kalau di Sabah ikut la jugak kenduri kahwin tu nak buat macam mana.
tapi, paling kurang pun 15k - 20k jugak aku rasa.
sebab, 10k memang tak cukuplah.

kalau-kalau kenduri kahwin tu,
nak buat kat dewan, makanan katering lagi.
sediakan la duit 30k. haha!

tapi, kalau ikut Islam.

Rasulullah SAW bersabda maksudnya :
“Sebaik-baik maskahwin ialah yang lebih rendah “. ( Riwayat Abu Daud )
“Sesungguhnya yang besar berkat nikah ialah yang sederhana belanjanya “.
( Riwayat Ahmad )


P.S.__: 20k tu, kalau labur dalam bank. Masyuk woo~~


20 comments:

echaRierie said...

hehe..terlebih sdh..
bha zar, pndai2 la simpan duit utk ms dpn..lg tggi kot in the future..hihi

meaw said...

depend ourself juga.... :D

Aku Bah Nie Imah said...

wahhh...tak tahan degree ada diskaun plak yer..hehehe

~Nana 귀여운~ said...

har har..macam gitu pon hade gak ker?

Wadi AR said...

gua lulus upsr je weh. so, sibu je hantaran

sleeping_maniac90 said...

bangkrap la kaum laki bhahahahahaha..

Mohd Izzar said...

tapi, ikut mak bapak perempuan tu jgk kn. tak semstinya ikut benda alah ney..hoho

Shahirah Zainol said...

haha sederhana sudah laaa

sue perbs.. said...

wah.. klu ikut benda ni mesti ramai yang tk kawen2

Chuu Muqhlis said...

x mao aku letak tinggi2 sgt
kang last2 tak kawen lak aku haha

Aku Si Pujangga said...

jangan terlalu membazir sangat, Allah tak suka.. :)

buat yang mampu dan yang penting berkat.. :)

Zul Fattah said...

makk oii.. ni penderaan batin kpd kaum lelaki ni.. kempunan la aku nk rasa popuan.

Rara. said...

pehh,kalo kawin time phd tu, entah umo bapa kan? wakakaa

Acik said...

waaaa ...
hahahaaaaa!! macam2 plak!

i am S!L4H.. said...

kena bincang la due2 pihak. kesian la kalo jenis duit x ramai.

bole semput cmnih.

Yanyan said...

bab-bab mas kahwin ni tak pernah selesai kan? kalo murah sgt, org duk mengata. tinggi sangat pun mengata. apa lah nk jadi dgn manusia ni

*cececehhhhhhhh :DDD

SoLy SoLicious said...

zman skg kalo boleh nk kasi grand..haisshh

Azhafizah[フィザ] said...

haishh...ni yg semangat nak sambung master,phd...hehe..

iman nasuha said...

ayoo.. hantaran sekarang pun ikut status belajar erk... untuk gak dapat tunang org sabah ni... hahaha.. :P

CTK said...

ini status utk yang dipinang ke atau yang meminang...hehehe


http://khayalan27.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...