Thursday, September 22, 2011

Semalam punya Cerita.

Assalammualaikum.

Semalam.
Hari Rabu.
Aku habis kelas awal sikit.
pukul 12.40 p.m macam tu la.
Memang masa tu fikir nak balik jew la kan.
Kat dalam kepala ney, da terbayang-bayang.
Katil, Laptop, Gitar.
Ku sangkakan panas sampai ke petang rupanya hujan di tengahari
sabar menanti ketibaan bas.

Kenapa?
Bus nak ke tempat kediaman aku takda.
Dua jam kitorang tunggu.
Tension aku.
Nasib la baik ada sorang kawan. *Dia ada kereta*
Lalu depan bus stop tu.
so, kitorang pun tumpang la.
Dia bawak kitorang pergi makan. *bayar sendiri*
Lepas, makan tu. Takda lagi perasaan marah dengan driver bus
ke tempat kediaman kitorang tu.
betul la orang cakap.
Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut senang hati
taklimat di dewan seminar. semua duduk atas lantai.

Malam ada taklimat untuk bengkel 1.
so, aku dapat supervisor yang agak garang.*huhuhuhu*
tajuk, Agriculture. Tajuk kecil, belum dapat lagi.
nak kena jumpa supervisor tu dulu.

Lepas dari taklimat, pergi makan dengan member-member pulak.
Nasi goreng dia tak sedap. haha.
tapi, murah la. Rm6.50 jew total makanan aku.

Nasi + Tom Yam + Telur bungkus. 2 gelas air limau.  Dasyat betul kawan aku ney makan

Balik rumah. Minum nescafe secawan.
Lepas tu, tidur. haha.
Nescafe takda effect dengan aku. harap maklum.
Sebab, da biasa minum sejak aku mula pra-sekolah.
Hebatkan?

Salam.

P.S___: Broadband da slow macam siput. =.=

22 comments:

Liyana Zahim said...

Makan ke melantak? Hahaha..

sea_lavender said...

hebat sgt ;p zaman pra sekolah dh minum nescafe ye~~

meaw said...

what..... 2 jam?lama tu !haha

budakijaupendek said...

samalah.
nes tak memeberi effect kpd saya.
dapat secawan, tidur!
haha
ehh baik hati kawan anda.
bkenalan boleh ? haha

anamizu said...

2 jam tggu bas?? memang tensen btol..

Rara. said...

nescafe tak bagi effect? samalah. time mengantuk tu, mengantok jugaklah. telan laa apa pon, mesti tido jugaklah. hehehe!

Azhafizah[フィザ] said...

hoho..samelah..nescafe cam xde effect kt fiza jugak..da imune..haha

Fara E's said...

baju ijau nsem . hoho

Lalalililulu said...

sengal....hebat tol ko ni...time pra dh minum nes...org pra minum susu la...choyyy

+ GEE + said...

jom secawan....

Umie Artoqiemie said...

apela nasib.. sabo je la.. aku pun takdak efek kalo minum nescafe..

Rtp Farra Arisha said...

so, what was u doing sepanjang tunggu bas? termenung sendirian kah? :D
tomyam best! but i'm not sure tomyam yg awak makan tu best ke tidak..hahaha.

sleeping_maniac90 said...

ak xska nescafe.. sdp sgt ke??
ko mmg dasyt la smpi da imun ngn nescafe hahahaha

bella luna said...

wah,kalu aku confirm mengamuk kat bus stop tu,hehe,..sib baik korunk dpt melantak lak yea lepas tue,untung la,byk tu mkn,.

Cik Bambam said...

den pon mnm nescafe or kopi xde effect mana.. ekkeke

Fathiah Hamim said...

aku pun takda effect minum nescafe. buatlah berapa kampit sekali pun. huh

Aemy Shamy said...

macam mana u boleh xda effect dr nescafe aa..bestnya...huhu *jelez*
sy minum kopi/nescafe sikit dah x dpt tidur 1 malam..ahuhu..

CTK said...

alamak..ct ternampak makanan la...kurus semangat :P



http://khayalan27.blogspot.com/

i am S!L4H.. said...

hebat lahh....

=p

~Nana 귀여운~ said...

tak tinggal nescape die tu yek :P

Run Away said...

wah...telur bungkus yg besar kan...hik...;d

Bell said...

supervisor garang tu..menggerunkan jugak..tapi garang2 pun dalam hati ada taman tu..ngeh2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...