Saturday, September 24, 2011

Single tu Sunyi?

Assalammualaikum.

Terdetik di hati untuk membuat entry ini.
Selepas buat entry yang semalam tu. *sila klik sini kalau nak baca*
Ada seorang blogger tu tanya soalan.
*aku rasa dia berpengalaman tu yang dia tau tu*


Ini lah soalan beliau.
Oklah, aku mengaku memang deep inside tu rasa sunyi.
You win Cha. haha. *tetiba*

Yela, kita dah biasakan.
Setiap hari ada orang nak kita mesej.
Ada orang tempat kita mengadu.

Tetiba bila orang tu takda.
Kita tak tau nak cakap dengan siapa pulak kan.
Handphone tu pun terus sunyi.
Bunyi pun mesej dari Celcom. *chess*
Celcom sayang aku lebih. haha.
Tau-tau jew aku sunyi.

Tapi, itu mula-mula jewla sunyi.
Lepas tu, dah biasa dah.
Dah takda masalah dah.

Bila dah single ney.
Baru la aku buka mata sikit.
Bukan sorang tu jew yang sayang dengan aku.


Well, I have three. *and still counting. hehe*
Who LOVE me not only at my best, but also at my worst.
*Sila jeles. Ini PAKSAAN*
Sorang lagi cukup la quota aku. haha

So, takda sebab aku nak rasa sunyi lagi.
Sebab, dorang ada untuk aku.
Kawan-kawan aku yang lain pun ada untuk aku jugak.
Begitu jugak sebaliknya.

Kita selalu cakap, I LOVE U dengan BF atau GF kita.
Tapi, tak penah lak kita nak cakap begitu dengan kawan-kawan kita.
Tak pernah lak nak romantik-romantik dengan kawan kita. haha.
Kalau Lelaki dengan Lelaki?
Well, takda masalah. Boleh jew kot. 
haha.
There are things that we don't want to happen but have to accept,
Things that we don't want to know but have to learn,
and people we can't live without but have to let go.
Kalau masih bersedih-sedih jugak.
Try makan sampai kenyang.
Kenapa?
Gendang Gendut Tali Kecapi, Kenyang Perut Senang Hati. haha.
*seriously, tapi jangan diamalkan sangat nanti gemuk*
contoh macam cik CTK gembira jew dia kan praktikal.
sebab, asyik makan.
haha.

Well, that's all.
I LOVE U ALL. Don't Worry =)

Nota Kaki :
Ini Adalah entry auto-publish.
Busy satu hari.
Broadband slow. Maaf kalau tak jejak blog korang balik. huhu =(
Pesal akhir-akhir ney aku buat entry macam ney. adei.

22 comments:

Bell said...

aku lebih mengatakan i love u pada kawan2 berbanding bf sendiri...lalalalala~
Aku sayang kwn lebih berbanding bf sendiri.tapi aku sayang suami lebih berbanding kwn sndiri.beza tu..hahahhaha ;p

Anonymous said...

DANIEL HAFIEY said! sorry jadi anonymous heehe..

mohd izzar a.k.a MAT Said "Kita selalu cakap, I LOVE U dengan BF atau GF kita.
Tapi, tak penah lak kita nak cakap begitu dengan kawan-kawan kita.
Tak pernah lak nak romantik-romantik dengan kawan kita. haha.
Kalau Lelaki dengan Lelaki?
Well, takda masalah. Boleh jew kot.
haha."


okay! fine i love you too bro.. hahhaaha- syg sikit, syg banyak, syg ketat-ketat, syg longgar-longgar....

kadang2 kita kena KELUAR dan LARI dari kebiasAAN kita, barulah kita akan dpt melihat dunia nie dari sudut perspektif yg berbeza..



the points is not.. how single u're.. but how many times u have for your own.. sekarang nie tumpukan ngan diri sendri.. so bila dah single tu koe boley je buat benda yg kau suka.. x payah nak feeling2.... touching2.. sentap2.. hahaa-

btw, mohd izzar abu bakar WELCOME TO THE CLUB BRO! ..... (banyak merepek je!)

Wadi AR said...

untung la ade orang I LAP U. kahkahkah

MissViVio said...

being single doesnt mean alone. in a relationship doesnt mean 2gether. mind that. :) dun wait other ppl 2 mke us epi. juz mke u,urself epi. at least, when u r alone, u still find that u'r epi wif ur own. :)

ctk said...

aik..adekah namaku diumpat2 disini..haha...
tp itu rezki ct. ct smbut je. kihkihkih.


p/s : trime kaseh. bangga2 .haha

EyqaLuvender said...

amboi!ramainye yg syg die...
sy pon nk syg awk jgkla..bley?kekeke =p

ChaCha said...

haha...at some point akan rasa cmtu..lagi2 keadaan yang banyak mempengaruh life kita...

Bile dh ok dtg pulak benda yg btkan jadi x ok. then mood gile tu dtg balik...letih kot.

tapi nak buat cmne..we have to go through that sort of thing..

ape ape pun..aku syg ko! hahahah..boleh?

~Nana 귀여운~ said...

dont wory , I LOVE U TOo!!! hahaaha :DD

Salwa said...

Kawan biar seribu..cinta biar satu. Jodoh tak ke mana. ;)

ekabukanmakcikkau. said...

sebenonya aku sayang kau jugak. malu ahh cenggini hikhikhik.*lempanggg

Fathiah Hamim said...

hehe memang rasa sunyi punyaaa

Rara. said...

untung ada orang sayang kan? hehe!

btw. iloveyou also laa kawan. muahahaha :)

Chuu Muqhlis said...

single tu sunyi, tapi lama-lama akan jadi benda biasa., tapi boleh ke ko tahan ? :P

kjaharun said...

saya tak sunyi sebab saya ada awak.. hehe :)

teha said...

hahaha ! single bestt ape * buat mse sekarang nie laa.. hehe

sleeping_maniac90 said...

haha ak slalu je pgl kwn2 ak ngn pgln syg, lalink, dear..
kdg2 kta love u..
normal la bnd tuh hehehe..
hrp2 xd spe ingt ak lesbo hak3..

Aemy Shamy said...

being single x semestinya kita x disayangi kan :)

budakijaupendek said...

haha
suka entry ctk yg selalu ceria.
single tak sunyi la.
tp menenangkan.

echaRierie said...

hahaha..sunyi tue mestilah ada bha izzar..jgn ckpla..especially lepas broke up..haha..
tp lm2 dpt handle jgk kan ?

eh, jimat credit lagi tau..wakakaka..

bella luna said...

kadang2 kite rase sunyi bukan sebab kita single,tapi sebab kita tak hargai kehadiran kwn2 kita,bile yg tersyg tak ade, baru kite sedar bertapa kawan2 sentiasa disisi,.

Run Away said...

em...singel memang sunyi..tapi ok juga...sunyi tu kan indah..hahahahhaha....;d

amir aizat said...

super single !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...