Saturday, September 10, 2011

Tutorial Scheduled/Auto Post

Assalammualaikum.

ada orang request tutorial Scheduled/auto post kat aku.


simple jew sebenarnya pun.
Mula-mula pergi new post.

lepas tu,
tengok sebelah kanan.
nampak la benda yang ini. klik la pada Schedule tu.
kalau nak auto-post, klik la Set Date and Time.
ini bagi new interface.

kalau interface yang lama.

dia under post-options
klik, dia akan jadi macam gambar di atas.
then, paling kanan tu optin dia.
set la, tarikh dan masa dia yang korang nak
entry korang akan di publish.
seterusnya klik jew la button Publish tu

pastikan la status entry korang tu scheduled
dan bukan draft. okay?
itu sahaja cik Ninie mudahkan?
tak faham tanya jew nanti. =)

6 comments:

cik pha said...

mesti cik nieni suka bila baca nasihat kau

Ninie said...

Wow!!! Kiter paham dh!!! Suka2... Makasih sgt2 yer...kiter dh wat special doodle utk Green Sky..tp x nk post lg, sbb sambil2 nk try auto-published (12/9/2011) smbil2 promote blog Green Sky yg baik ati. TQ!!! =D

budakijaupendek said...

yup.
mudah je. hehe

xxoo.Enrecca ✿ said...

makasehh..sbb sy pun baru mau tanya XD
weeeeeeeeeeee :D :D

CTK said...

heheheh...tutorial yang bagus..tp ct xske gune...hahahaha


http://khayalan27.blogspot.com/

sleeping_maniac90 said...

ooohhh cm tuh...
ak pun batak x tau wt autopost lalalala

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...