Saturday, October 1, 2011

Maya Autodesk | Animation

Assalammualaikum.

Seperti yang korang tau. *kalau tak tau nak bagitau la ney*
Aku adalah student dalam bidang Teknologi Maklumat dan Komunikasi.
Ambil course Sains Komputer (Media Interaktif).
Ramai yang tanya apa ke benda nya Media Interaktif tu.
Aku tak tau jugak nak explain panjang-panjang.
Terus jew cakap buat macam Upin - Ipin tu. haha.

Tapi, sebenarnya tak jugak.
Start batch aku. Semua student Sains Komputer.
Akan belajar benda yang sama.
Keluar bekerja nanti. Tak kisah la.
Ambil Networking ke, dia boleh jugak bekerja jadi
Animasi Kordinator.
Begitu jugak la course aku Media Interaktif, bole jadi
Programmer.
Dan sebagai nya yang berkaitan dengan Sains Komputer.

Semester 3 ney. Aku ada ambil subjek Animasi.
Memang mencabar la. Di tambah lagi.
Dengan laptop yang Old School ney. *tapi masih berbakti*
Tak dapat la aku nak mem'polish'kan skill menggunakan Maya Autodesk.
Sebab, laptop tak power nak angkat Software tersebut. huhu.

Yang ini print-screen lab excercise hari tu.
Bukan aku yang buat ney. haha.
Yang ini kawan aku punya kerja. Al-Hafiez nama beliau.
Aku dapat buat bilik dan pintu dia je.
Langsir, Kerusi dan Pasu tu.
Tak lepas lagi. adei.

Yan ney contoh Animation yang da siap la.
Da siap animate segala bagai. hoho.
Pixar Jr. cute kan? hhaha

25 comments:

Liyana Zahim said...

Jdla ilustrator izzar... Ley design cover novel sy.. Huhuhu~ :P

ctk said...

fuh...boley buat cter animasi la nanti ek....terbaikk :D

Nur Lyanah said...

nnti buat animasi kartun laen lak.
c otok n c indak..hahaaa

Fara E's said...

fuyoooo ;p

Salwa said...

Gudluk siapkan :)

IMANSHAH said...

datang jenguk budak science komputer..

follow sekali

aimie amalina said...

pehhhh
lepas ni boleh buat upon ipon plak lah
hehehehehe =p

miratun madihah said...

waaahhh bestnya belajar buat tu,

abghani said...

animasi i like

Wadi AR said...

tudiaaa budak it dah mai dah

sailaaf said...

fullamak! cool lah.

Chuu Muqhlis said...

pakai autodesk maya tu angkat dekstop lah. laptop aku pon aritu arwah sebab maya. render je pon dah makan masa hahahah

anamizu said...

wow! dahsyat!
like!







cik ana.

Rara. said...

wahhh! osem gila kos kau nie.
kalo kau jadi programmer, kita boleh jadi geng laa :)

Rara. said...

wahhh! osem gila kos kau nie.
kalo kau jadi programmer, kita boleh jadi geng laa :)

sleeping_maniac90 said...

wahhh hebak la mung.....
wt animasi kn ssh..

laskar pelangi said...

fuh! mesti best belajar animation..tapi kena kreatif la kan...

budakijaupendek said...

peluang kerja luas kalau study ttg multimedia ni (:

Lalalililulu said...

xpe pelan kayuh k!...gud luck!!

~SaL IjOu~ said...

wah..cerah masa depan ni~ best of luck ya!~ =)

Afiqa Dayana said...

waahh, smartnyee ~
pandai buat..
boleh ajar ? haha

Aemy Shamy said...

best la...actually ni course idaman sy, i mean something like this la..tp ntah mcm mana melencong p sains bio pula..huuhuu...bosan la bio...

Aku Si Pujangga said...

mcm best jek bljr wat animation ni kan.. tp mesti susah..

C said...

good luck der !
all the best :)

i am S!L4H.. said...

macamane buat mende tu? x pnah buat pun. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...