Monday, October 17, 2011

Trip ke Johor.

Assalammualaikum.

Hello everybody.
Semua sihat ke?
Maaf la lama menghilangkan diri. haha.
Rindu aku tak?
Hari Khamis yang lepas tu, aku pergi ke Johor.
Tinggal kat rumah makcik kawan aku kat Pontian Johor.
Kat sana takda line broadband Celcom.
Kecewa giler aku. huhu.

Buat apa aku pergi Johor?
Of course la menyemakkan diri. haha.
Aku da bagitau jugakkan.
Ikut kawan-kawan aku buat projek Hubungan Etnik tentang zapin.

Rumah makcik kawan aku tu, seriusly macam hotel.
Ada aircond, heater untuk mandi air panas.
Dan tandas dalam bilik. Awesome. hoho.

Kat Johor tu, sempat pergi jalan-jalan kat Jusco Tebrau.
Pergi kedai Machines(nama kedai tu) main dengan Ipad 2. hoho.
Sepanjang kat sana, aku dapat tengok gak persembahan kuda kepang.
Menarik jugak la.


Banana Split. *yummy* ^^
Lepas tu, ada jugak singgah makan kat Singgah Selalu, Danga Bay dan Angsana.
Kitorang tak dapat nak tengok tarian zapin kat stadium apa ntah nama dia.
Sebab, kitorang sesat jalan. huhu.
Jalan kat Johor memeningkan, even kawan aku yang orang Johor tu pun.
Tak pasti sangat tentang jalan dia.

Singgah Selalu, Danga Bay.
Tak dapat tengok persembahan zapin,
kitorang pun pergi la UpTown, window shopping.
Terbeli lak satu beg. hahah.
Kat Stesen Kereta Api Kluang.
Semalam, sebelum balik tu.
Kitorang singgah kat Kluang. Stesen kereta api tu.
Dorang kata kopi dia sedap.
Tapi, bila aku dengar yang kawan aku cakap.
Kopi kat sana ada gelatin Bab!. Masuk paper lagi dulu.
Walaupun itu dulu, tapi aku rasa was-was.
Tak boleh jugak kan nak minum. huhu.

Bergambar dengan Persatuan Penggiat Zapin Johor.
Time dorang pergi kat Persatuan Penggiat Zapin Johor.
Dapat jugak la aku ilmu sedikit. Dengar sejarah zapin tu macam mana.
Zapin tu ada 18 jenis. Korang tau tak? aku baru je tau. haha.

Sedang berehat sekejap. ^^
Then, sempat jugak belajar.
Asas Zapin Tenglu.
Agak susah bagi aku. Yela, badan keras kan. haha.

So, sekarang baru la dapat online.
Semalam penat sangat, tak larat aku nak online lama-lama.

Ok, sampai sini je.
Nak balas jejak korang plak. hoho.

P.S.__: Kenapa gambar aku sikit? aku tak suka bergambar sangat. Takpe la aku kenalkan kawan-kawan aku je la ehh. hahaha!

17 comments:

Liyana Zahim said...

Skrg ni musim bloger berjalan2 pahtu tgl blog bersawang.. Hahaha..

Chuu Muqhlis said...

OWAH! dah balik dah :D
bak mai buah tgn dr johor :P

Cik Bambam said...

yeker tak suka bergambar.. cer org lain tgkp kan pic..nyelit gak tuh..eheh

EmpayarUtama said...

Turun Johor lg sekali emel aku aaa... Kg aku kt Pontian. Nnt aku cutila satu hari bwk ko jenjalan (bukan jenjalan cam kat shoutbox tu tau hohoho)

mr.syazwan said...

wahhh

leh ajar ku lak tarian zapin

kehkeh

sleeping_maniac90 said...

ko amik hbungan etnik gak ...
ak pun ad amik..
tp xd la mrayau pi mane2 haha

si kiut lavender said...

banana split...yummy..:P..
len kli nak g jejalan bwaklah pmandu plancong xdelah nak sesat mna2..kang dah terlepas nk neng0k trian zapn..:),,heee

Aemy Shamy said...

banana split! lama x makan benda tu..huhu..bestnya buat HE p jalan2..masa kitorg bt HE dlu bt dlm library ja cri buku..xda chance mau jln2..ahuhu..

Bell said...

ooo..patotlah...g johor rupenyer dak nie..untonglaaa...haha..bwk BUAH dan tgn x?? ngeh3

adwafarahin said...

terbeli ke mmg hajat di hati nk beli beg tu?
hahaha

banana tu sumpah terliur tgk -___-

Tukang Karut said...

kopi kluang tu jgn masuk la... dah sah dia guna lemak babi...

ctk said...

wahhh..rindu seh sama kamu..haha

kg ct pon kt pontian jhor, tp xder plak heater, aircond bagai..memang classss kau jijah..haha

kamu blajar menari zapin ae? ambooooiii..lmbut r nti tuh..hahaha


p/s : ct msih x cam mne kamu? adOi..

bella luna said...

wah,dah ade basic tarian zapin, jap lagi boleh la buat tutorial step tarian zapin lak kat blog,hehe

rozeeta rashid said...

saya tak pernah pergi johor pun. haha. 18 jenis zapin?? mak aihh. banyaknye.

ChaCha said...

syok le menyemakkan diri.. :P

~SaL IjOu~ said...

banana split!..yummy..da berkurun x mkn mende alah ni~

naseb bek terbeli satu beg je..hehe =p

Teratak Chipmunk said...

nanti datang la joho lagi ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...