Tuesday, November 29, 2011

Beza Tutup Aurat dan Bungkus Aurat

Apa beza tutup dgn bungkus..
Korang TUTUP aurat ke BUNGKUS aurat?Beza BUNGKUS dengan TUTUP adalah amat besar.

Situasi 1:

Aisyah: Ahmad, cuba teka aku tengah BUNGKUS apa?

Ahmad: Alaaa, nasi lemak.

Aisyah: Aik? Mana kau tau?

Ahmad: Aku nmpk nasi terkeluar sikit tu. Lagipun aku tau ko memang jual nasi lemak.

Aisyah: Ok2. Cuba teka nasi lemak ni banyak ke sikit?

Ahmad: Alaaa lagi senang. Banyak la.

Aisyah: Ha? Macam mana kau tau ni?

Ahmad: Tengok bentuk & saiz laa. BUNGKUSan besar, banyak. BUNGKUSan kecik, sikit. Haha kantoi.

Aisyah: Pandainya kau ni.

Ahmad: Bukan aku yang pandai, kau yang tak pandai. Haha.

Aisyah: Ceh. Malas la soal.


Situasi 2:

Aisyah: Ahmad, cuba teka aku TUTUP apa dgn tudung saji ni?

Ahmad: Hmmm. Ikan goreng?

Aisyah: Salah.

Ahmad: Telur dadar?

Aisyah: Salah lagi.

Ahmad: Karipap?

Aisyah: Salah jugak.

Ahmad: Fail MQA?

Aisyah: Ish. Lagi la salah.

Ahmad: Abis tu apa? Mana la aku nak tau apa yang kau TUTUP tu.

Aisyah: Nasi lemak laa. Cuba teka banyak ke sikit?

Ahmad: Ceh. Mana aku nak tau. Malas la jawab.


Maka pilihlah TUTUP.... :-)

21 comments:

mr.syazwan said...

bungkus erk??

huhu

Saddila said...

huarghh bagusnya situation yang untuk tutup aurat tu , err yg ke-2 :)

entry yang bagi pengajaran . best . suka .

Wadi AR said...

bagos entri mu. pengajaran yg betol

Koko S. said...

naisss one! :D

~SaL IjOu~ said...

cth yg sgt menarik~ ^^

tieykah said...

:)

peringatan untuk semua

Farah Azurah said...

sebaik-baiknya adalah tutup aurat.hehe..jemput singgah blog fara..dh lme follow sini.. :)

S H I T E Q said...

baguslah ditutup :D

~Nana BamBam~ said...

hahahaha

better TUTUP la..lebih afdal..ye dak?

kalau BUNGKUS, kadang ada gak yang terkeluar..haha :P

Liyana Zahim said...

Sgt simbolik.. Huhuhu... Like!!!! Ok jum kwn2 kite tutup not bungkus.. :D

EmpayarUtama said...

Nasi lemak kacang besar ke kecik hahahah

echaRierie said...

wahhh..mendalam tue..hihi..

rozeeta rashid said...

kesimpulannya jadi lah tudung saji. =)

C said...

*CLAPPING*
nice one bro :D
teguran terbaik .

ekabukanmakcikkau. said...

lahh nasik lemak ke? aku ingat screw driver , serius aku ingat menatang tu duh

kajaharuna said...

jum main tutup.. :)

teha said...

yeah ! tutup lebih baik :)

acheeqa farhana said...

HEHE..CRITANYA MENARIK DAN SENANG DITANGKAP..

KREATIF LA..

BTW, TTUP LEBIH BAIK DARI DIBUKA KAN ? :)

A retarded kitty said...

makanya tutup lebih baik

si kiut lavender said...

nice one..
amek yg TUTUP,
BUNGKUS tolak jejauh..:

ctk said...

hihi ...dlm maksudnya :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...