Tuesday, May 31, 2011

Facebook..?

Assalammualaikum..


Owh...tau tak sape JULIAN SMITH??
yang buat video pasal 25 THINGS I HATE ABOUT FACEBOOK..
kalau tak penah tengok..
tengok sekarang..haha


rupa-rupa nya banyak lagi video dia yang lucu-lucu..
selain dari ney..
yang ney paling aku suka..
MILK...



eh, silap... MALK..adei..
enjoy okay..hoho

sekian itu jew..
Salam..

Fikir.Ke.Hadapan

Assalammualaikum..


hari ni seperti biasa..yang luar biasanya..
aku bangun awal hari ney..
mungkin disebabkan aku tidur awal semalam..hoho..
bangun tadi, handphone aku buat hal la plak..
dia tak nak on..biar jewla dia kat situ..haha..
harap tak da orang cari aku hari ney..


aku online tak tau nak buat apa..
so, aku pun memikir masa ke hadapan..hoho..
fikir & buat sedikit research pasal apa yang aku akan study sem depan nanti..


untuk sem depan..subjek yang aku akan ambil..


kalau tak nampak..klik untuk tumbuhbesaran..haha..
apa yang menarik situ..
adalah, ANIMASI KOMPUTER...
aku tak tau sama ada aku patut excited or stress..hahha..
mungkin subjek tu menyeronokkan..tapi, bila aku fikir balik..
sem yang lepas ney, FLASH pun aku tak lepas ney plak ANIMASI..damn.. =.="
bukan tak lepas apa..nak membuat FLASH tu aku failed..jawab exam bertulis..lulus jew..haha..

lepas tu, ada KOMUNIKASI DATA DAN RANGKAIAN.. (DATA COMMUNICATION AND NETWORK a.k.a DATACOM)
ini pun boleh la tahan agak mencabar jugak subjek ney..hohoo..
belajar macam mana data-data berkomunikasi antara satu sama lain kot..(berdasarkan tajuk tu aku tengok)
lepas tu rangkaian plak..mesti ada pasal sejarah rangkaian..
rangkaian yang ada dalam computer LAN (local area network), MAN (Metropolitan Area Network) dan WAN (Wide Area Network)...hoho...macam best... ^^


TEKNOLOGI AUDIO DAN VIDEO DIGITAL..
kalau ikut pengalaman budak tahun dua,(owh, aku budak tahun 1 sem 2, sem depan tahun 2 sem 1)
kerja kursus dorang hari tu, dorang buat album untuk audio..
pastu, dorang buat filem pendek..hoho..
macam best kan? tapi, nak membuat filem tu..sampai subuh-subuh baru balek hostel..
sebab nak pergi shooting..kenapa aku tau..
sebab aku ada ikut dorang pegi shoot..3 pagi kitorang balek dari kampus..
tapi, di sebabkan pagi nanti aku ada kelas..aku tak tidur ahh..
lepak kat mydin sampai pagi..
aku kena besa kan..kurang tidor ney..hoho..

KEPINTARAN BUATAN..
dalam bahasa inggeris Artificial Intelligence (AI)..
aku suka lagi bahasa inggeris, bila dengar..macam woohh...mesti korang tak tau apa  ney kan..haa..
aku pun tak tau jugak..lol..
tapi, apa yang aku dengar..ney pasal robot..hoho..
ntah betul ke tak...robot yang macam untuk bantu dalam bidang manufacturing..
robot yang macam tu la agak nya..



Artificial intelligence (AI) is the intelligence of machines and the branch of computer science that aims to create it. AI textbooks define the field as "the study and design of intelligent agents"[2] where an intelligent agent is a system that perceives its environment and takes actions that maximize its chances of success.[3] John McCarthy, who coined the term in 1956,[4] defines it as "the science and engineering of making intelligent machines."[5]
copy paste dari WIKIPEDIA..ahakss..

WIKIPEDIA jugak..




HUBUNGAN ETNIK DAN PEMIKIRAN KRITIS & KREATIF
subjek ney..insyaallah ada peluang nak dapat A..hoho..
tapi kena rajin datang ke kelas..
dan kena buat dia punya mini project kaw-kaw...haah..
sehabis baik la kunun nya..
tak boleh nak buat cincai jew..huhhu..
kalau tak silap ney subjek wajib..sebab dua jam kredit jew..
HUBUNGAN ETNIK konform la sah-sah belajar pasal..
hubungan etnik yang ada kat MALAYSIA ney..hoho..
PEMIKIRAN KRITIS & KREATIF..aku tak tau sangat...
malas nak research kat internet..haha..
internet slow..huhu..sedey... T____T
tapi aku rasa macam yang kat sekolah kot...
kan ada soalan KBKK tuu..haha..
macam tu la...susah jugak tu..dala aku tak seberapa nak kreatif..
kritis tu lagi la tak..

tapi, apa-apa pun..kalau aku nak kata..
subjek untuk sem depan ney susah somanya..
tak boleh jugak..
sebab, nak masak air tu pun susah..
tak pecaya??
1st, korang kena amik cerek..
2nd masuk kan air..
3rd masak air tersebut..
4th kena tunggu sampai air mendidih..
kan susah tu,...
banyak benda nak kena buat..
tapi, disebabkan..kita da belajar camne nak buat..
da jadi senang la...haha..btol tak??

Sekian..
Salam..

P.S. ___ : Terfikir pulak macam mana aku boleh belajar buat air milo time kecik-kecik..sapa masih ingat??hahahah.. lepas tu, teringat dengan kata-kata kawan aku dia cakap masak nasi adalah perkara yang paling sukar bagi dia..hehe..harap cuti ney dia belajar masak nasi la...ahaha...




Sunday, May 29, 2011

Bosan~

Asslammualaikum..


tengah syok-syok online facebook..
berchat bersama teman-teman..
tetiba aku di kejutkan dengan suara mak aku..


Mak : Cuba buka Facebook si ******..
Aku : (kehairanan..cuak jugak sekali kot) haa, buat apa?
Mak : Eh, mak nak tengok la.. Menantu mak kan..
Aku : (dalam hati..OMG!).. tak payahla...


haha..
mesti tertanya-tanya kenapa aku tak bagi tengok..
padahal mak aku da bagi green light..
well, sebab nya...
si Dia (yg ****** td tu..xleh la bgtau nama..segan aku..haha)
kitorang da takda papa da..jadi tak la bagi mak aku tengok..
padahal mak aku da pernah tengok da pun...
walaupun aku ada try rujuk dia balik..
dia tak lagi dengan akun buat masa..
walaupun dia akui masih sayang & suka dengan aku..
so, its okay for me..
i have just to wait for my chance...haha..
kalau ada jodoh adala..insyaallah..


***************************************


masuk cerita utama..haha..
arghhh..bosan nya aku sekarang ney..
duduk kat rumah jew..
takda ke kerja yang nak cari aku..haha..
aku bukan nya malas nak cari kerja...
tapi, aku bangun lewat..nak tengahhari baru aku bangon..huahua..
cuti 4bulan ney kalau tak di manfaat kan betul-betul..rugi...



aku baru jew balik dari main badminton..
penat abis..lama tak main badminton..
tangan pon keras semacam jew..haha..
ney besok pagi bangon ney..
konform sakit-sakit badan...
dekat U mana aku ada masa nak pegi bersenam-senam ney..
sebab hostel kat luar..kalau kat dalam U..
boleh la aku pegi joging-joging ke...hahaha..


ok la..sekian..
nak g makan..
kalau rajin nak berblogwalking...haha..
Salam..

What U Think?? (repost)

As-salam..

apa la yang nak jadi dengan budak-budak zaman sekarang ney..
budak la sangat...aku pun budak jugak,,,
umur baru 19 tahun...haha..

budak-budak zaman sekarang ney..
bila suka kat seseorang pastu tak di layan..
pastu jeles tak tentu pasal sebab orang dia suka..
rapat dengan orang lain..
terus tak nak kawan..
ek eleh..macam budak-budak tadika la..hahaha..

bila kita suka kat sesorang tuu..
kena la berusaha ambik perhatian dia...
wahh, macam berpengalaman jew aku ney...hahaha...
kenal dia terlebih dahulu...




sapa sini penah tengok citer..
Scott Pilgrim vs The World...?
dalam cerita tuu..si Scott tu..
jatuh hati dengan adalah minah apa ntah nama dia..aku lupa..haha..
tapi, time tu..dia ada awek jugak..tapi bukan ney aku nak cerita..
aku nak cerita...
sebelum dia dapat bersama dengan minah yang dia jatuh hati tu...
dia kena lawan.. 7 evil ex's minah tuu..
bahasa melayu dia.. 7 orang boyfriend jahat minah tu...(still ada jugak bahasa Inggeris..lol)
lawan camne..? lawan tumbuk ahh..haha..
untuk cerita selanjutnya..korang cari la cerita tu..haha..

the 7 evil ex's


apa yang aku nak highlight kan kat cnie..
korang kalau sayang kat seseorang..kenala fight..
bukan fight tumbuk-tumbuk...haha...
maksudnya korang kena berusaha la...macam tu la lebih kurang..
bukan nya..orang luah perasaan jew..korang accept teros..
pastu, bila da brek...
frust guling-guling korang..hahah..



cikgu aku cakap..
kita kena usaha..
sebab benda yang kita susah payah nak dapat..
itulah benda yang paling kita hargai..
and paling kita sayang..betol kan?
macam kalau korang nak beli iPad la kalau handphone murah sangat..haaha
kena kerja part-time 2bulan 3bulan..
mesti korang sayang kan..sebab korang berusaha nak dapat kan iPad tu...hoho..
nak bagi orang pinjam..memang payah la..haha..

so, kepada perempuan-perempuan..
sila la jual mahal ekk..jangan cepat cair dengan bicara lelaki ney..
kalau dorang give up awal..makna nya dorang tak serius nak kat korang..hoho..
tapi, bagi aku..tak payah la nak couple-couple..
nak cintan cintun..
kalau brek nanti..korang jugak yang frust..korang jugak yang sakit hati..
tapi,kalau korang jenis yang cool jew...lantak korang la..haha..

lagipun, buat apa nak couple-couple, cintan cintun...
kalau jodoh kita sudah di tentu kan? am I right?
buat apa korang nak sedih-sedih sebab brek dengan boyfriend or girlfriend korang..
kalau kita da ada jodoh masing-masing? kan?kan?

oit,oklah..
yang lain-lain tu..korang pikir la sendiri yeah..heehe..
nyamuk da banyak kat ruang tamu ney...
salam...



P.S. ___ : agak-agak sanggup tak korang nak lawan dengan ex's gf korang...haha..
kalau perempuan pulak..sanggup korang nak lawan dengan ex's bf korang?

Saturday, May 28, 2011

Cara Nak Letak Like Button Kat Blog

Assalammualaikum..

entry kedua untuk hari ney..ahaha..
cara-cara macam mana korang nak letak like button facebook kat
blog korang..haha..
aku buat ney bagi mereka yang berminat la nak letak..
aku amik masa 3jam jugak la nak siapkan like button tu kat blog aku..
sebab sebelum ada la masalah teknikal..haish...
aku search kat internet pun..
susah nak dapat yang betul-betul boleh dapat...haha...
aku suggest ney untuk blogspot jewla..sebab aku guna blogspot kan..huhu..
like button tu..macam yang ada dalam blog aku...


sebelum tu korang buat backup la dulu untuk template korang tu...mana tau tak jadi kan...

(KLIK PADA GAMBAR UNTUK TUMBUHBESARAN)

first copy code ney..


<div style='padding:5px;'>
<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;width=450&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&amp;height=80&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:450px; height:80px;'/>
</div>



then, pegi ke Design > Edit HTML



Tick Expand Widget Templates, then cari code

<data:post.body/>

kalau korang tekan CTRL + F


benda ney keluar...hoho..so, korang copy paste jewla...jadi senang sikit nak mencari code tu...
seteleh tu...korang paste jewla..
kat bawah/selepas code <data:post.body/>


setelah paste jadi macam ney la..hoho..
suda siap..like button untuk korang...haha..

kalau korang nak Like Button tu kat atas setiap post korang...
paste jew code tadi tu...kat atas/sebelum 

code ney  <data:post.body/>

Selamat Mencuba ^^



P.S. ___ : Owhhh...susah rupanya nak buat tutorial...adei.. =.="

Fine - Bunkface


Why is it everytime I try
It always comes back as a lie
I could believe in the words that you say to me
But lately I think I wont agree

What makes the world go by
If you cannot crush my life

What holds you up so high
When you want it all the time

(C/o)
Coz we will be fine
In matter of time
Subject to my mind
As were crossing the line

Directions to see
Perfection to be
A pain of a kind
Always crashing on me
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/b/bunkface/fine.html ]
Suffercate, time, matter I'll be fine
Today

And the days they go on and on
As all the time I'm all alone
It never pays me to say that I'm not ok
But you still have time to make fun of me

What makes the world go by
If u cannot crush my life

What holds you up so high
When you want it all the time

(C/o)

And I don't believe
In time we will see
A pain of a kind
Always crashing on me

Suffercate, time, matter I'll be fine
Today...



P.S. ____ : Suffercate, time, matter I'll be fine... Today...
Yes, I will be FINE....




Monday, May 23, 2011

Happy.Birthday.and.M&M??

Assalammualaikum w.b.t.


owhh...hari sabtu yang lalu..bersamaan dengan 21.5...
aku buat kejutan la nak sambut birthday si dia...
siapa si dia?
tak perlu tau la...haha..
kenapa tak guna nama si dia...saje sebab Maya asyik nak kenakan aku 
dengan cakap si dia, si dia, si dia....blablabla...hahaha...
tak dinafikan lagi beliau memang sengal...haha...
agak lama la aku rancang nak buat seminggu awal kot..
tak tau la dia terkejut ke tak aku sambut birthday tuu..hahah..
bukan apa, aku cuma nak membalas jasa baik jak..
dulu, asyik dia jew sambut birthday aku..(maklum la birthday aku time cuti sekolah...haha)
birthday dia, wish jew yang mampu aku buat..
so, cuti semester 4 bulan ney..kebetulan dia pun tengah cuti jugak..tapi bukan 4 bulan la...ahah
baru la aku dapat sambut birthday dia plak..

Cheese Cake...nyummy~~

owh...terima kasih dengan haziq jugak sebab belanja pizza..hoho..tak lupa jugak alif..
kesian korang kan kena tunggu kat pizza tu 45 minit sebab tunggu aku bawak dia g ke pizza tuu...haha..
aku respect la dengan korang..sebab pizza tu tak terusik sampai la kitorang sampai..
sanggup korang ekk tunggu..haha..terharu aku..hahaah..
and sorry to her..sebab kitorang tak nyanyi kan lagu happy birthday..haha..
malu nak nyanyi sebab ramai orang..haha..

ney jew yang mampu..haha

lepas tu, balik tuu..aku rasa macam tak da mood lak..
aku pun tak tau la nape..hahaha..
tapi, di ceria kan dengan maya n meymel..( m&m??)haaha..
best-best...merepek kat facebook dengan post wall-to-wall..hoho..

favourite aku ney, tapi mahal da sekarang..huhu

keesokan harinya pulak..hari ahad..bersamaan 22.5..
aku keluar lagi..ahah..
walaupun penat semalam tak hilang lagi..tapi, takpe..
aku gagah kan diri jugak nak turun g bandar tawau tu..
nape?
takda papa yang special..cuma turun jumpa meymel & kawan dia dens? jew pon..
teman dorang jalan-jalan di bandar tawau..haziq pon ada jugak..
next week haziq balik suda...takda la suda orang nak bawak aku jalan and teman aku jalan..haha..
bosan la suda aku time tu kan..nak tunggu dorang yang lain-lain?
taufik, alwi, yusnizam??? tunggu la kucing bertanduk...hahahah..
lepas tu, sebelum nak balik tu..kitorang singgah kat KFC dorang mau tapau..aha..


masa tunggu orang nak ambil dorang tu,
ada la satu topik perbualan tu..
nape tak ajak Maya sekali? bila Maya balik TAWAU??
aku hairan Maya??
Maya orang KL la bukan TAWAU..adeii..ahaha..
oiii, Maya?? ko baca tak ney post aku..
Meymel sangka ko orang TAWAU owhh..haha..
tapi, kalau tengok kat Facebook jak memang tak tau la..
sebab ramai sangat kawan dia orang Sabah..haha..


tapi apa-apa pun..
sampai sekarang aku tak lagi g cari kerja..aha..
malas yang teramat nak g cari kerja..
aku nak kerja cari aku..boleh ke macam tu..haha..
kalau boleh aku nak gaji Rm 700 ke atas..haha..
demand ney..haha..kalau kerja kat giant tawau ney,,berapa gaji dia ekk??
mesti tak sampai Rm 700..hoho..


apa-apa pun, aku tamat kan la entry kali ney..hoho..
Salam..


P.S.___: pertama kali, aku buat entry dulu baru aku letak tajuk..wahh... takda gambar kitorang time kat pizza tu..sebab gambar tak cantik..huhu..blur..so, malu nak tayang kat sini..haha..
lagi satu, M&M??------> I LIIKEEE..ahahhh!!



Wednesday, May 18, 2011

Trip.To.Kota.Kinabalu~~

Assalammualaikum w.b.t

hurm...sabtu yang lalu aku g ke KK ikut jalan darat..of course la dengan family aku...
9jam baru la sampai ke KK..biasanya 8jam da boleh sampai..
tapi, mungkin di sebabkan jalan yang tak berapa nak elok..
di tambah lagi kawasan yang berkabus kat kawasan selepas Kundasang tu..hoho..
agak susah nak tengok apa yang ada di depan...hoho..so, elakkan la jalan pada waktu malam kat situ..
tapi, apa-apa pun kitorang sampai dengan selamat nya..
kitorang tinggal  kat rumah kakak sepupu..jimat kos & dekat jugak dengan UMS..hoho..
adik aku dapat tawaran asasi sains kat UMS tuu..
yang pelik nya...tak da bayar apa-apa pun..dan dapat elaun RM2000..hoho..
best giler..haha..

kali terakhir aku g KK yang abis dari matrik tu jewla...hoho...
tapi, kali ney berpeluang g pantai Tanjung Aru..
cantik jugak la pemandangan dia kat situ...
ramai orang jugak..hoho..

hari selasa cadang nak balik awal pagi pukul 8pagi la camtu..
supaya kitorang tak sampai malam kat Tawau..tapi,
kita hanya mampu merancang kan..
malam hari Isnin tu, kakak sepupu aku di bawa ke hospital..
sebab rasa sakit-sakit perut..hoho..
suami dia yang bawak ke hospital..esok pagi, baru suami dia balik..
bagi tau yang dia da selamat melahirkan anak dia yang kedua...rancangan nak balik pukul 8pagi..tak jadi..
nak g melawat dia tengahari tapi masih tak boleh di lawat..adalah sebab-sebab klinikal..aha..
dapat tengok gambar baby dia jew..baby perempuan...
tengahari tu baru la kitorang balik...
tapi, kali ney perjalanan balik ke Tawau lagi lama...huhu...
mungkin sebab banyak berhenti,,
so, dari KK 1.30p.m sampai Tawau 12.30a.m.
hari yang memenat kan..adei..walau pun keja aku tidor jew pon dalam kereta tu,...haha...
ok la...salam...

erm, Pulau Manukan kot..aha..xpasti..

 wah,, dasat..ney aku zoom-in...ble nampak orang..hoho







P.S.___: sedikit gambar yang aku ambil di Pantai Tanjung Aru..menggunakan Panasonic SDR-H20.. apa itu Panasonic SDR-H20..? bahasa kasar video cam la...aha...

Saturday, May 14, 2011

GreenSky?

Assalammualaikum w.b.t

hyee!
aku tengah bengang...arghhh...
kenapa..?
sebab blogspot ney ada masalah lak..
entry aku yang semalam hilang lak..dorang g remove...
tak tau la plak kalau dorang akan restore balik ke tak...haisshh...
jadi maaf la ekk sapa-sapa yang tekan entry "Penantian itu Suatu Penyeksaan"
memang xda la...aku dari tadi petang cek...
macam tak akan di restore balik jew..kecewa aku...huhu...



entry kali ney...aku nak bagitau apa tu GreenSky sebenarnya..haha..
sebab ada orang tanya aku apa tu dan kenapa GreenSky..
so, alkisah nya begini...
time dulu-dulu kat matrik...imbas kembali ney...haha..
kawan aku ney si haziq sebok nak suh aku cari nickname macam tu..
sebab kawan-kawan aku yang laen Adika(black meteor), Taufik(pink cool), Yuse(red sun)...ahaha..
lama aku fikir nak dapat nama GreenSky tu..haha..
ehh,, haziq ko apa ekk? aku lupa..hahah...



Green tu of course la hijau kan..
kenapa pilih Green, sebab ada orang yang aku suka..dia suka warna hijau ney..
xtau la kalau dia masih suka lagi dengan warna hijau ney..
lagipon, kan warna hijau ney warna Islam...hoho..
lepas tu, time tengah broken heart..ada satu test tu aku amik..
dia bagi warna, salah satunya Green..pastu dia suruh letak nama orang yang korang lambang kan sebagai warna tu..da letak..
keluar lak result dia...
rupanya warna hijau tu juga, melambangkan orang yang korang takkan lupa untuk seumur hidup...adei..
betul atau tak..
aku pun tak tau lagi..tapi, setakat ney betul la..aku memang tak lupakan lagi..


Sky pulak..Awan..betul kan?
kurang pasti pulak..haha..
kenapa pilih Sky..
sebab, time nak pilih tu..aku teringat time aku maen bola..ahaha..
time budak-budak ahh..maen sorang2 jew..penat, aku baring kat padang tu..
aku tengok awan..best oo..haaha...
lepas dari tu, ingatan tu bersambung pulak..tetiba kau rasa rindu...
dengan orang yang aku suka tu..
pastu, aku ada teringat lagi dengan satu mesej yang berbunyi...



" I miss you, then I look up to sky..but, I'm glad that we are still under the same sky"

begitu la lebih kurang bunyi dia..haha..aku da tak berapa nak ingat..ahaha...
ney bukan mesej dari dia tau...
dulu aku rajin hantar funny mesej and mesej-mesej yang best la..
siap ada gambar teddy bear pegang bunga ros la..
tukar-tukar dengan kawan, mesej macam tu..sekarang da tak pernah da..ahah..
tetiba rindu lak nak maen mesej macam tu..hahaah..

lepas tu, ada lagi la beberapa faktor kenapa aku letak nama GreenSky kat blog ney..hoho..
adalah kenangan-kenangan yang lepas..
tapi, kalau korang bijak..mesti korang tau kenapa kan..huhu..
apa-apa pun BARANG YANG LEPAS JANGAN DI KENANG..haha..
itu jewla untuk hari ney...esok aku nak g KOTA KINABALU..nak packing barang la..haha..
sekian...
Salam



P.S.___: Oh, kedapatan yang aku ney suka berangan...haish...siap maen sambung-sambung lagi..ahah...
Haziq: sorry arr, lupa la nickname untuk ko apa...hohoho... =')

Thursday, May 12, 2011

Penantian.itu.suatu.Penyeksaan

Assalammualaikum w.b.t...
hari ney...hari pertama kat rumah...haha..
aku pergi jalan-jalan petang tadi..jalan-jalan la sangat..hoho..
pegi beli baju jersi jew..lepas tu aku g kedai abc lak..
dengan sapa, dengan orang yang pernah aku sayang 
& sekarang masih lagi aku sayang..haha
ohh, tak lupa jugak..kawan dia sorang..tak tau sape nama dia..abang angkat dia..
itu yang dia pernah bagitau la..
terasa terpinggir..haha..sebab aku tak dapat nak masuk dalam perbualan mereka..
sebab dorang satu sekolah dulu dan aku tak..tapi, takpela...aku lebih suka untuk mendiamkan diri..



lama jugak la kitorang kat situ..duduk borak-borak..gelak-gelak..hoho..
dekat jam 6 dia ajak g jalan-jalan kat highway..
tapi, aku nak balik..sebab hari da nak malam..and maghrib lagi..nanti mak aku marah...haha
jadi aku pun tinggal kan la mereka berdua...
jalan-jalan nak ke stesen bus tu, terjumpa lak dengan member sekolah rendah dulu..
cerita-cerita sekejap...then, aku pun blah la..haha..



dalam bus, aku terfikir..
aku jeles ke? damn.. =.="
aku pun tak tau la...aku tak tau perasaan aku time tu..
nak rasa jeles pon tak..aku cuma rasa sedih jew..sedih kenapa??
aku pun tak tau jugak.adeii..
tapi, biar kan jewla perasaan tuu..hoho..
malas aku nak layan...
biarlah aku tunggu dia jew..sebab aku rasa best..haha
kalau ada jodoh, ada la...
kalau tak da pasrah jew la aku kan..haha..
tak dapat nak buat apa-apa jugak...hoho..

ok lah...sampai sini sak la..hoho..
sekian...
Salam...




P.S.___: Highway di Tawau ndak sama dengan Highway di Semenanjung..jangan fikir kitorang gila lak sebab nak jalan-jalan kat highway...hahah

Wednesday, May 11, 2011

Heppi.Holidays

Assalamualaikum...
akhirnya setelah 2jam 40minit dalam kapal terbang...sampai juga aku akhir nya ke Tawau...hoho
tak termasuk aku kena tunggu lagi kat sana..tak tau la berapa jam...adei..



seawal pukul 6 pagi..aku bangun terus jew pergi mandi...
n perkara-perkara yang patut aku buat..hoho..
bertolak dari rumah Zulhilmi dalam pukul 6.45 macam tue...
sampai jew sana jumpa dulu dengan kawan aku...sape kawan aku tu, xperlu la nak tau..haha..

pastu, teman dulu dia pergi makan kat McD untuk bersarapan...dalam pukul 8.45 pagi macam tue...
kitorang pergi la nak check-in..cari punya cari...
tak jumpa counter untuk ke Kota Kinabalu...
rupanya sekarang dorang buat system baru...dorang nak galakkan supaya penumpang guna
self-check in...jadi nanti pergi jew mana-mana kaunter domestic untuk masuk kan beg jew..
aku dan kawan aku terlepas flight pukul 9.30a.m tuu...



aku rasa macam nak mencarut jew time tue...
call parents aku yang aku terlepas flight time tu..huhu..
tapi, alhamdulillah...kitorang dapat jugak la balik ke tawau...
beli tiket baru on the spot.. RM400++
banyak nya duit melayang...huhu...

kepada kawan aku tadi...terima kasih sebab belanja air sprite and kentang McD tadi..hoho..
kepada semua budak-budak BITM..
Happy Holidays semua...hohoho..

Sunday, May 8, 2011

Currently.At.Putrajaya

Assalamualaikum..
sekarang aku kat Putrajaya...
dengan lebih tepat..hari pertama kat rumah kawan aku..haha..
1st time datang Putrajaya..cantik jugak Putrajaya ney..hohoh..
setakat ney aku tak da jalan2 lagi kat cnie..tunggu di bawak jalan..bole ke gitu..hahah...



semalam sangat bosan...aku ingat nak men angry birds yang aku amik dari radzi semalam..
tapi, tak dapat maen ...sebab texture untuk game tuu 2024x2024 kalau aku tak silap..tapi, laptop aku
support sampai 1024x1024 jew...aish...kecewa nya aku..huhu...
xdapat la aku maen...tak tau nak buat apa..aku baca komik jewla sampai aku ngantok..
then, aku pon tetido..hahha..



pastu kekecewaan ditambah lagi..apabila charger hp xdapat digunakan...arggghh...
xdapat la aku charge hp aku yang kehabisan bateri..huhu...
apa la nasib...huhu..tapi takpela...
hari rabu nanti aku balik tawau suda..hoo..
sampai sini jewla...
sekian...
Salam~~

Saturday, May 7, 2011

Saya.Mintak.Maaf

Assalamualaikum...
da abis exam ney rajin lak aku update blog..hahah...
ney jew la peneman yang ada time aku tengah sunyi-sunyi..hoho..


ok..masuk kepada topik post kali ney..
saya mintak maaf kepada semua..samada mengenali diri ini..
ataupun tidak..
skema lak...aish...tak suka...
aku mintak maaf lah kalau kamu semua terlibat dalam masalah aku ini..
masalah apa? kalau tak tau..buat tau-tau la..haha..xkuasa aku nak nyatakan dekat sini..
nanti orang cakap aku poyo lak..huhu..






1st aku nak
mintak maaf dengan orang yang terlibat secara langsung dengan aku..
and terima kasih sebab lepaskan aku..walaupun maaf tu, mungkin belum lagi..
macam orang selalu cakap..time will heal a wound.. macam tu la kot...
so, kita tunggu masa jak la...hehe..


2nd yang tak terlibat secara tak langsung lak..
aku nak cakap mintak maaf gak..and terima kasih...
mintak maaf sebab salu jew cerita masalah dengan korang kan..pastu, suruh korang rahsiakan pulak..
kesian korang..huhu...
terima kasih sebab dengar masalah aku and tak bosan dengan masalah aku tuu..
and terima kasih sebab tak bosan dengar aku menyesal...memang aku sayang kamu...LOVE U SO MUCH..
hahaha...


3rd orang yang mungkin jadi haters aku...
kalau ada la..huhu..
mintak maaf jugak la ekk...aku cuma harap korang faham jewla..aku pun tak tau nak bagi sebab kenapa aku mintak maaf...adei..
kalau korang taknak faham pon xpela..
itu korang punya pasal la kan...uhu...macam la korang kesah sangat pasal aku kan..heheh..


rasanya itu jew kot...
ok la...sekian...
Salam..






P.S.__: " Aku tak kesah kalau aku tak bahagia yang penting orang di sekeliling aku bahagia, aku pun jadi bahagia juga.. :') "


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...