Monday, October 24, 2011

Kemalasan Melanda

Assalammualaikum.

Lama nya tak update blog. hoho.
Sejak akhir-akhir ney aku malas nak update blog.
Sebab, terlalu rajin membuat kerja last minit.
Oleh sebab itu, aku malas update blog. tak sempat. haha.

Dengan assignment bengkel 1 lagi.
Lepas tu, buat assignment Maya. Alhamdulillah da hantar.
Then, aku tolong kawan buat dorang punya bengkel 2.
Alhamdulillah jugak da selesai.
Bengkel 2 tu, aku kena belakon. seriusly penat. haha.
Tapi, enjoy jugak la.

Barisan pelakon lelaki. hensem bukan? haha

Makan besar. Selepas penat mengambil penggambaran. 

Assignment-assignment ney.
Buatkan kitorang budak-budak sama course ney.
Jadi rapat. hoho.

Yang ney, assignment maya aku. Bunga dan pasu tu aku buat dengan bantuan kawan aku. Meja tu copy & paste. hahah!

Rabu minggu lepas. aku pergi negeri Sembilan.
Buat projek hubungan etnik kat Muzium Adat.
Nak ketahui lebih lanjut pasal Adat Perpatih. hoho.
Jumpa pegawai dia plak, orang Sabah. Jauh dia merantau.

Dan tadi aku pergi pejabat pos.
Untuk ambil barang yang datang nya dari Sarawak. hoho.
Terima kasih Cik Aida. Cantik dan aku suka. haha!

 Aku tak tau apa nama benda ney. haha.

Aku dapat sebab dapat teka dengan tepat.
Soalan teka-teki Cik Aida tu. hoho.

Itu je la. terima kasih kerana membaca.
Salam.

P.S.___: sape nak kasi aku hadiah lagi ney? hoho

Wednesday, October 19, 2011

#WW : Seluar Dalam Superman??!






P.S__: Gambar ney aku ambil masa kat Johor tu. HAHAHA! Aku ingat kan seluar dalam superman yang kaler merah tu. Ada sapa-sapa nak beli? Call la nombor tu ye. haha

Tuesday, October 18, 2011

Everything Happen For a Reason.

Assalammualaikum.

Yes it is midnight. *2:51 AM is this still call midnight?*
So, it is time for me to write in English. haha.
I don't know why, the only time I can write an English entry is on midnight.
Okay, enough with this craps introductions.

So, do you believe everything happen for a reason?
Well, of course I do believe that.
Everything that ever happen to me, teach me and create who am I right now.


Sometimes, people come to your life and break your heart.
If they break your heart, forgive them. Because of them, you learn
about trust and the importance of being cautions to whom you
open your heart.

Sometimes, things happen to you at the time that may seem horrible,
painful and unfair, but in reflection you realize that,
without overcome those 'walls' you would never realize your potential,
strength and will power of heart.

I want to thanks to people who comment and give some advice on my entry title "What I've Done?".
Those comments really give me something to think back again.
And because all of those comments I'm really move on.
The past that I've been regrets, there is no more.

Now, when I look back to my past.
I won't regrets it.
I will smile thinking of that and those memories.
And talking to myself saying "Why am I being so stupid?" then I laugh. haha.

I'm grateful those thing happen to me.

Well, if you ever read my entry title "Ini Cerita Aku | Pengalaman Aku".
Me and A *not a real name*. Basically we are friends now.
No more fighting. haha.
But, Me and B *also not a real name*. She already forgives me. *I hope so*
Well, B also my course-mate here.
We don't talk much and avoiding eyes contact if possible.
Even, if I see her, I'm just look somewhere else or just look down.
It is awkward for me and so does for her. *I'm sure you know how feels it is right?*

Just hoping she will finds someone better than me.
She deserves it. :) *well, everyone deserves it*
So, my advice.  Don't fall in love with your classmate!

“I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they're right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together.” 
-Marilyn Monroe-

Monday, October 17, 2011

Trip ke Johor.

Assalammualaikum.

Hello everybody.
Semua sihat ke?
Maaf la lama menghilangkan diri. haha.
Rindu aku tak?
Hari Khamis yang lepas tu, aku pergi ke Johor.
Tinggal kat rumah makcik kawan aku kat Pontian Johor.
Kat sana takda line broadband Celcom.
Kecewa giler aku. huhu.

Buat apa aku pergi Johor?
Of course la menyemakkan diri. haha.
Aku da bagitau jugakkan.
Ikut kawan-kawan aku buat projek Hubungan Etnik tentang zapin.

Rumah makcik kawan aku tu, seriusly macam hotel.
Ada aircond, heater untuk mandi air panas.
Dan tandas dalam bilik. Awesome. hoho.

Kat Johor tu, sempat pergi jalan-jalan kat Jusco Tebrau.
Pergi kedai Machines(nama kedai tu) main dengan Ipad 2. hoho.
Sepanjang kat sana, aku dapat tengok gak persembahan kuda kepang.
Menarik jugak la.


Banana Split. *yummy* ^^
Lepas tu, ada jugak singgah makan kat Singgah Selalu, Danga Bay dan Angsana.
Kitorang tak dapat nak tengok tarian zapin kat stadium apa ntah nama dia.
Sebab, kitorang sesat jalan. huhu.
Jalan kat Johor memeningkan, even kawan aku yang orang Johor tu pun.
Tak pasti sangat tentang jalan dia.

Singgah Selalu, Danga Bay.
Tak dapat tengok persembahan zapin,
kitorang pun pergi la UpTown, window shopping.
Terbeli lak satu beg. hahah.
Kat Stesen Kereta Api Kluang.
Semalam, sebelum balik tu.
Kitorang singgah kat Kluang. Stesen kereta api tu.
Dorang kata kopi dia sedap.
Tapi, bila aku dengar yang kawan aku cakap.
Kopi kat sana ada gelatin Bab!. Masuk paper lagi dulu.
Walaupun itu dulu, tapi aku rasa was-was.
Tak boleh jugak kan nak minum. huhu.

Bergambar dengan Persatuan Penggiat Zapin Johor.
Time dorang pergi kat Persatuan Penggiat Zapin Johor.
Dapat jugak la aku ilmu sedikit. Dengar sejarah zapin tu macam mana.
Zapin tu ada 18 jenis. Korang tau tak? aku baru je tau. haha.

Sedang berehat sekejap. ^^
Then, sempat jugak belajar.
Asas Zapin Tenglu.
Agak susah bagi aku. Yela, badan keras kan. haha.

So, sekarang baru la dapat online.
Semalam penat sangat, tak larat aku nak online lama-lama.

Ok, sampai sini je.
Nak balas jejak korang plak. hoho.

P.S.__: Kenapa gambar aku sikit? aku tak suka bergambar sangat. Takpe la aku kenalkan kawan-kawan aku je la ehh. hahaha!

Thursday, October 13, 2011

Kura-Kura Dah Sampai. Hoyeah!!

Assalammualaikum.

Bzz..bzz..bzz *bunyi handset begetar*

Aku : Hello?
En. Rashid : Assalammualaikum, Mohd Izzar ke ne?
Aku : Waalaikummussalam. Ya, saya.
En. Rashid : Saya En. Rashid felo kolej kediaman Murai. Sila datang ke pejabat sekarang. Ada barang pos laju untuk awak.
Aku : Ouh, ok. Terima kasih.

Maka, aku pun bergegas la ke pejabat.

Tadaaa! bungkusan dalam pos laju tersebut. hoho.
Setelah di buka bungkusan tersebut.

Kura-kura dari Cik Syima Simanis da pun sampai dengan selamat nya. hoho.
Apa-apa pun terima kasih Cik Syima untuk kura-kura itu.
Mesti Wadi AR jeles ney aku dapat kura-kura. hahahha!

P.S___: Petang nanti nak pergi Johor. Nak menyemak ikut member-member aku buat projek HE dorang pasal Tarian Zapin. Hoyeaahhh!

Happy? Sad? Angry? Surprise?

Assalammualaikum.

Ouh, aku tak jadi nak pegi Negeri Sembilan semalam. hoho.
Yela, macam tak sempat pulak dengan masa yang sekejap tu.
Dengan ada kelas lagi keesokan pagi nya.
So, di tunda ke next la pulak.

Ouh, semalam.
Ada kuiz Computer Animation.
Aku da takut da tak dapat jawab.
Last-last dapat kertas soalan.
Dengan gembira nya aku jawab. hahha!

Aku harap boleh dapat full mark. hahah!
Soalan suruh buat expression muka.
Jadi aku buat je la macam ney. aku bukan nya terer nak lukis.
Kalau Cik Kaja tu mungkin tutup sebelah mata je kot. hoho.
Cik Kaja ajar saya melukis. *sambil buat muka comel*

P.S___: Maaf, tak dapat balas jejak kat shoutbox tu. busy. huhu

Critical And Creative Thinking

Assalammualaikum.

Miss me? hoho.
Okay, I'm not gonna talk write about what is Critical and Creative Thinking.
It just I'm taking this subject, this semester.
It is quite boring. =.=

But, this morning.
My lecture talk about something that made me think.
So, I wanna share it with all of you.
Who is reading my blog of course.

Why don't you try it also.
First, close your eyes *after reading this instructions of course*
Then, imagine your face while closing eyes.
Did you see your image clearly or blurry?
For me I just can see about 50% of my own image.

Second,
after imagine your own image.
Try to imagine people that your love.
It doesn't matter who.
Your bf, gf, mom, dad even your best friends.
Try imagine their image while your eyes close.

Did you see their image clearly?
Me, just 70%.*just randomly guessing.haha*


So, that is why some people says,
you can see yourself with your loves one.
because you love them more than you love yourself.
That is what my lecture said.

P.S___: Yes, I know there might be some grammar error or what so ever. But feel free to correct them. Really appreciate it. Thanks :)

Wednesday, October 12, 2011

Tuesday, October 11, 2011

Merepek


Besok habis kelas pukul 1 petang.
Lunch dulu, dalam pukul 2 petang terus pegi Negeri Sembilan.
Buat projek hubungan etnik tentang adat perpatih.
Perjalanan mengambil masa 2 jam 30 minit.*mungkin*
Ulang alik.
GG! =.=

Monday, October 10, 2011

Moon Ring

Assalammualaikum.

Semalam ada fenomena Moon Ring.
Korang ada tengok tak?
Aku tak tau sangat pasal fenomena ini.
Just, kawan aku bagitau sama ada aku tengok bulan tak.
So, aku keluar la sekejap.

Cik Bulan tu, betul-betul di bawah rumah aku. *rumah kediaman UTeM*
Perghh, cantik siot.
Aku cuba untuk ambil gambar, tapi.
Ring bulan tu tak nampak.

Jadi aku ambil gambar kat Facebook je la. haha.

awesome!!!

Ouh, ada yang tak dapat pasal gambar dalam entry yang sebelum ney.

before.

after.

Awesome kan? hoho.

Salam :D

Saturday, October 8, 2011

Korang tau tak?

Assalammualaikum.

Haa, korang tau tak.
Mesti la tak kan.
Nak bagitau la ney.

Aku format laptop aku,
dari Windows 7 - XP - Windows 7 balek.
Asalnya laptop aku guna Win XP, tapi bila guna XP.
Jadi slow pulak.
Lepas tu, certain flash media tak boleh nak buka.
Format balik ke Win 7.

Paham tak gambar kat atas tu?
Tak paham.
Meh, aku terangkan.
Facebook berubah, lepas tu banyak la manusia komen.
"Wey, Mark Zuckerberg apa ney asyik-asyik ubah. Pening aku. "
Lepas beberapa minggu, da biasa guna da.
The moral of the story.
Get used to it people! Stop complaining.
Things do change so, do people. hehehe.
*merepek je*
Kalau tak nak berubah, pergi la
Myspace ke, Friendster ke, Twitter ke dan lain-lain.

So, akhir kata.

Get it? No?
Well, find it yourself. haha!

Salam :)

What I've Done?

Assalammualaikum.

Hello, readers and stalkers as well :)
The clock on my desktop show, it is already 1:45 a.m. *when I start typing this entry*
Why this entry in English?

This is because...
Currently something in my head or I'm in emotional mood. haha
And I don't know who to talk with. So, I write it here.

Sometimes, I don't like this kind of feeling but..
It makes me think. How would my future would be? *still thinking*
Sometimes, I think about my act in the past.
There is too much regrets I've done.
I wish, I could go back and make things right. *which I've done wrong*
Well, past is past. We should move on.

Move on is not hard.
The hardest part is to left behind all once were yours.
But, life must goes on and I'm happy with it :)
So, looking forward to future now.
*not really, sometimes I look back the old good memories I had*

I still remember, when I broke up.
I wrote my status (Facebook, of course) in English. *broken heart status*
Then my friend said this to me.
"Why won't your girlfriends break up with you when you are taking MUTE test. Surely you will get band 6"
I laugh hard at what he said to me. haha!

I try hard not to remember what I've done wrong in the past.
But, the memories still lingering around somewhere in my head. *i hate this*
What I've done? *suddenly Linkin Park song pop-up in my head. haha*
That is a long story.
So, I think that's all for this entry.

What I've done,
I will face myself,
To cross out what I've become,
Erase myself,
And let go what I've done.

For what I've done,
I start again,
And whatever pain may come,
Today this ends,
I'm forgiving what I've done.

Linkin Park - What I've Done lyrics :P

Thursday, October 6, 2011

Merepek :)

Assalammualaikum.




Lukisan kreatif lagi sengal dari cik Nana. haha.
Aku tengok lukisan beliau ney cute. *yake dia yang lukis? haha*
So, itu la aku letak dalam entry kali ni.
sebab aku pun tak tau nak cerita apa. hurm.


Nak cerita pasal makanan.
Aku bukan la kaki makan macam cik CTK.
Lepas tu, sape la nak bagi aku makanan free kan. haha. *lapar la plak*


Besok hari Jumaat. aku takda kelas.
Tapi, nak buat proposal balik. sebab, kena reject.
Tajuk aku terlalu luas. Supervisor aku suruh kecilkan lagi scope.
Beliau suruh aku tumpukan pada Database, Function system and print result. hoho.


Alhamdulillah. dapat supervisor yang baik.
Berbanding dengan kawan-kawan aku yang lain.
Semua demand tinggi. hoho.


Ouh, entry yang sebelum ney Budak BITM.
BITM stand for Bachelor of Interactive Media. :)
*eh, yake? bedal saja la. haha*

Aku yang mana?
Yang berdiri. No.2 dari kiri korang. jumpa?
Hensem kan.? hahahha.


Ok la babai. hoho.
Salam

Wednesday, October 5, 2011

#WW : Budak BITM


P.S.__ : Open-house Universiti 2 minggu lepas. hahaha!

Saturday, October 1, 2011

Maya Autodesk | Animation

Assalammualaikum.

Seperti yang korang tau. *kalau tak tau nak bagitau la ney*
Aku adalah student dalam bidang Teknologi Maklumat dan Komunikasi.
Ambil course Sains Komputer (Media Interaktif).
Ramai yang tanya apa ke benda nya Media Interaktif tu.
Aku tak tau jugak nak explain panjang-panjang.
Terus jew cakap buat macam Upin - Ipin tu. haha.

Tapi, sebenarnya tak jugak.
Start batch aku. Semua student Sains Komputer.
Akan belajar benda yang sama.
Keluar bekerja nanti. Tak kisah la.
Ambil Networking ke, dia boleh jugak bekerja jadi
Animasi Kordinator.
Begitu jugak la course aku Media Interaktif, bole jadi
Programmer.
Dan sebagai nya yang berkaitan dengan Sains Komputer.

Semester 3 ney. Aku ada ambil subjek Animasi.
Memang mencabar la. Di tambah lagi.
Dengan laptop yang Old School ney. *tapi masih berbakti*
Tak dapat la aku nak mem'polish'kan skill menggunakan Maya Autodesk.
Sebab, laptop tak power nak angkat Software tersebut. huhu.

Yang ini print-screen lab excercise hari tu.
Bukan aku yang buat ney. haha.
Yang ini kawan aku punya kerja. Al-Hafiez nama beliau.
Aku dapat buat bilik dan pintu dia je.
Langsir, Kerusi dan Pasu tu.
Tak lepas lagi. adei.

Yan ney contoh Animation yang da siap la.
Da siap animate segala bagai. hoho.
Pixar Jr. cute kan? hhaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...