Tuesday, November 29, 2011

Beza Tutup Aurat dan Bungkus Aurat

Apa beza tutup dgn bungkus..
Korang TUTUP aurat ke BUNGKUS aurat?Beza BUNGKUS dengan TUTUP adalah amat besar.

Situasi 1:

Aisyah: Ahmad, cuba teka aku tengah BUNGKUS apa?

Ahmad: Alaaa, nasi lemak.

Aisyah: Aik? Mana kau tau?

Ahmad: Aku nmpk nasi terkeluar sikit tu. Lagipun aku tau ko memang jual nasi lemak.

Aisyah: Ok2. Cuba teka nasi lemak ni banyak ke sikit?

Ahmad: Alaaa lagi senang. Banyak la.

Aisyah: Ha? Macam mana kau tau ni?

Ahmad: Tengok bentuk & saiz laa. BUNGKUSan besar, banyak. BUNGKUSan kecik, sikit. Haha kantoi.

Aisyah: Pandainya kau ni.

Ahmad: Bukan aku yang pandai, kau yang tak pandai. Haha.

Aisyah: Ceh. Malas la soal.


Situasi 2:

Aisyah: Ahmad, cuba teka aku TUTUP apa dgn tudung saji ni?

Ahmad: Hmmm. Ikan goreng?

Aisyah: Salah.

Ahmad: Telur dadar?

Aisyah: Salah lagi.

Ahmad: Karipap?

Aisyah: Salah jugak.

Ahmad: Fail MQA?

Aisyah: Ish. Lagi la salah.

Ahmad: Abis tu apa? Mana la aku nak tau apa yang kau TUTUP tu.

Aisyah: Nasi lemak laa. Cuba teka banyak ke sikit?

Ahmad: Ceh. Mana aku nak tau. Malas la jawab.


Maka pilihlah TUTUP.... :-)

Wednesday, November 23, 2011

That's not my name

Assalammualaikum.

Lama giler tak blogging. haha.
So, apa khabar semua rindu aku tak?
tak payah nak rindu sangat la kan. haha.

Agak busy minggu ini sebab da masuk
separuh masa kedua kuliah. *macam bola pulak*
terus masuk ke tajuk hari ini.

Aku ada masalah dalam menyebut huruf R.
Nama aku kan Izzar.
So, bila aku bagi tau nama aku Izzar.
Orang akan dengar sebagai
Izzat, Izhar dan sewaktu dengan nya.
That's not my name ok? haaha.

Benda ney berlaku setiap kali orang tanya nama aku.
Maka, aku pun mengajar mereka dengan mengeja nama aku.
I -Z-Z-A-R.
Mereka-mereka akan cakap macam ney.
"Ooo, IZZAR.."

Aku pun macam, what the hell.... =.=
Itu la apa yang aku bagitau dari tadi. hadoi.
Tapi, apa-apa pun aku tak salah kan mereka.

Itu je la untuk kali ini.
Bosan, nak study tadi tapi, tak dapat buka pulak
Note kat system tu. Memang tak nak bagi aku study kot. haha.

Salam :)

Friday, November 11, 2011

3 Hari

Assalammualaikum.

Hye, everybody. hehe.
Aku da sampai kat Melaka da. hoho.
Penat betul. huhu.

Just nak update seringkas yang boleh.
Sebab, aku takda idea nak taip ape.
tapi, nak buat entry jugak. haha.

So, apa yang 3 hari ney?
3 hari aku akan masuk ke kem gerak tempur.
bermula Jumaat pagi, sampai la Ahad pagi. baru balik.
harap benda yang menyeronokkan la berlaku.

so, untuk itu akan menghilangkan diri kejap
dan insyaallah akan balas jejak korang secepat mungkin. huhu.
ada gambar untuk dikongsikan. hehe

Hoyeah. Memperkenalkan ini Maya dan aku.
Hari Rabu hari tu. aku dapat berjumpa dengan Maya yang aku kenal kat Facebook.
First time jumpa, so, aku rasa malu sikit nak bercakap. haha!

Dan yang ini.
Dua babe baru aku. Terpaksa meninggalkan mereka untuk 3 hari.
warghhhhh~!
Jaga diri baik-baik. huhu

ok la itu je la. Salam :)

Monday, November 7, 2011

Raya di Perantauan

Assalammualaikum.

Hoyeahh. Sudah sekian lama, aku membiarkan blog ini sunyi.
Tapi, masih ada lagi yang sudi berkunjung.
Terima kasih. hehe.

Apa-apa pun sekarang aku tengah bercuti.
Lokasi sekarang di Putrajaya Presint 16.
Rumah abang aku. Bosan. Abang aku pergi kerja.
Aku duduk rumah. Online.

Korang nak dengar lagu tak?
Tak nak? Tak nak sudah. Takda paksaan.
Lagu ney sebenarnya assignment Audio kitorang.
Bukan suka-suka nak buat. haha.


Amacam dah dengar?
Ok tak? haha.
Buat lirik satu malam, besoknya record and submit.
Buat lagu tu lama jugak la. Seminggu kot kawan aku buat.haha.

Tapi, sedih la sikit.
Aku takda menyumbangkan suara sangat.
Ada tu ada. Tapi, tak dengar sangat. haha.
Kalau ada pun, mesti lagi sumbang lagu ney. hahaha.

Lepas ney, assignment Video + Animation plak.
Bakal busy jugak lepas cuti nanti. adei.
Tambah-tambah dengan report, ulasan, projek, presentation.
Sakit kepala.

Salam dan Selamat Hari Raya Aidiladha semua :)

Tuesday, November 1, 2011

Di Tag oleh blogger.

1. Dalam banyak-banyak hati , hati apa anda makan ?
- saya makan hati ayam je. hoho

2. Kalau terjumpa maknyah , anda ?
- menyapa beliau. "hai nyah" hehe

3. Kalau anda tersesat dalam hutan tebal setebal 4 inci , anda ?
- keluar dari hutan tersebut. haha

4. Ada seekor katak boleh bercakap, dan meminta anda menyiumnya , anda ?
- jangan harap aku nak cium ko katak. haha

5. Kalau diberi pilihan, mana satu anda pilih ? camera DSLR, laptop atau hp blackberry ?
- nak semua boleh? haha

6. Kalau anda cirit birit di offis , anda ?
- pergi tandas la. ini pun nak tanya jugak ke?

7. Sedang asyik makan , tetibe anda terkentot , anda ?
-  sila baca post aku yang ini "Kentut" Jangan gantikan U kepada O". :) berbalik  kepada soalan, kentut dengan sepuasnya. hahaha.

8. Kalau ada jejaka/wanita masuk minang anda , apa reaksi anda ?
- terharu.

9. Kalau anda gagap, anda ?
- tak kesah. :P

10 . Antara duit , handphone , kereta, rumah dan pasangan , mana lebih penting ? pilih satu!
- Duit. $$
11 . Kalau saya di depan mata ANDA , anda ?
- Belanja makan pizza. hahah!

ditag oleh Cik Nana.
1. Mana ko lebih suka, ayam goreng ka ayam kicap?
- ayam kicap. my fav dish :)
2. Kenapa kulit Mokgobja hitam?
- tak tau plak aku kulit dia hitam. literature english ney kan "Looking for A Rain God"

3. Berapakah panjang Banjaran Titiwangsa?
- Demn. Geografi wa C derr. =.=

4. Kalau Drogba dan Messi main seremban. Agak2nya siapa menang?
- Mesti la aku. Aku lagi terer main. haha.

5. Berapa ekorkah semut yang anda pijak sepanjang tahun ini?
- Aku rasa, semut takda ekor. hehe

6. Betul ke Steven Gerard minat SNSD?
- Eh, betol ke Frank Lampard minat MAX 24/7???!!!

7. Dulu ko study kat Sekolah menengah mana?
- Sekolah Menengah Kebangsaan Tawau.

8. Ko tak rasa ka aku penat taip soklan ni?
- seriusly. aku rasa. =.=

9. Ko suka tak jawab soklan aku ni? Jawab jujur. Kalau tipu bisul punggung.
- Boleh la. tapi, aku prefer kalau ko tak soal. haha.

10. Ko pernah minat kat classmate sendiri ke?
- Banyak kali. haha.

11. Ko rasa aku ney hot ke gay?haha.
- super duper hot & gay. let's gay together. haha!

ditag oleh Nisa Gay
1. Which one do you prefer to follow? Blog with simple deco but with awesome entry OR blog with cute stuff but has nothing?
- Of course. Simple & Awesome!

2. Do you like wearing yellow?
- Never try to wear one. So, I don't know. haha.

3. Straight or curl hair? which one suit me?
- Straight I guess. ;)

4. What the difference between CONTEST, GIVEAWAY and SEGMEN?
- Isn't it obvious? Their names. hahah! JK~ Contest you have to answer question. Giveaway, do nothing and hopes for luck. Segmen, do some entry that related to the segmen. I think.

5. Love chocolate? What brand?
- Yup. Toblerone, Ferrero Rocher, and one that I already forget its brand.

6. Like or dislike my blog? let me know.
- For now I'm liking your blog. haha. Simple and easy to load. 

7. Single, taken, engaged, married or divorce?
- Single.

8. Like milk?
- Of course.

9. Are you seriously answer all my question that I gave to you?
- Do I look like playing around? sigh* :P

10. Are you afraid of something? name it..
- Err, I don't know.

11. Would you like to keep in touch with me by shouting me when you update my blog?
- It's my pleasure :)

ditag oleh Ayien Ocaca

P.S___: itu je la. malas aku nak tag orang dan buat soklan. haha! Selamat Hari Raya Qurban semua. Tahun ney adalah tahun ke 3 sambut raya qurban di tempat orang :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...