Tuesday, October 23, 2012

2 and a 1/2

Assalammualaikum.

Alhamdulillah. Telah berlalu 2 tahun setengah sejak aku memulakan degree dekat Universiti Teknikal Malaysia Melaka ni. Sekarang, aku berada di tahun akhir. Begitu pantas masa berlalu. Pejam celik, pejam celik. Tak terasa tinggal satu semester dan 6 bulan praktikal aku akan menamatkan pengajian di sini.

Bagi aku, berada Universiti ini tak begitu banyak memori indah yang berlaku. Sebab, terlalu banyak kesilapan dan kesalahan yang aku lakukan. Tapi, aku tak kan menyesal dengan keputusan yang telah aku buat kerana perkara itu juga membuatkan aku matang sekarang. Banyak perkara yang telah memberi pengajaran kepada diri ini.

Semoga tahun akhir ini, tak kan berlaku lagi seperti mana semester-semester yang lepas. Insyaallah :)

Monday, June 18, 2012

Setelah Sekian Lama

Assalammualaikum..

Yeah..setelah sekian lama tak berblogging..
Akhirnya, hari ni terdetik hati nak menaip semula..
Kat domain baru pun tak ber"update" jugak..
Disebabkan penyakit yang bernama..

 MALAS

Semester 4 aku pun da nak abiz da ne..haha..
Tengah berfinal exam plak..
Ada lagi 3 paper to go..esok ada 1 paper..


Gud luck to me :)

Friday, March 9, 2012

End Means Start of Something New

Assalammualaikum..

Dengan sukacita, mungkin juga dengan dukacitanya.
aku nak bagitau.
bahawa blog ini mungkin akan terbiar begitu sahaja.
tak tau la samada aku akan update lagi atau tidak blog ini.

Setelah setahun berblogging, mungkin sudah tiba masanya.
untuk memulakan sesuatu yang baru. ahaks~

What I am trying to say is ..........................
Well, lets picture do the talking.. :)

.
.
.
.
.
.
.
 


Peace =)


Monday, February 20, 2012

1st day of Semester 3

Assalammualaikum..

Fuh, just done my first day for Semester 3..
Absolutely tired, when there is 4 hours of lecture from 2-4 then continue 4-6..
To worse it even more..this semester all my class will end at 6pm..arghhh~

But there is also, a good news..
No class in the morning of Wednesday..
And NO CLASS on FRIDAY~~!! Yay!!


This pic was taken at Mac Lab..hoho..
Maybe gonna use it next week.. Excited..hoho..
Study about Human Computer Interface..
The lecture is PhD in Design and Master in Art..
It is going to be tough for me, since I'm no sense in art..huhu


Another good news is..just claim my Baucur Buku 1 Malaysia...
and this week, my campus will held a Book Fair...
Well, gonna use it wisely...

Nighto, ordinary people~ ahah

Saturday, February 18, 2012

See U again Tawau :)

Assalammualaikum..

Yay, it is been a while I'm not updating this blog of mine..haha..
Today is my last day in Tawau..my hometown..
Will be back to Malacca for new semester..

And also I would like to apologize to Deedee and Dens..
Because could not make up the date like we promise..huhu..
Hope you guys read my blog and accept my apologies..haha..
And see you next semester break..
That would be on July and August..hoho

Oh, it is already 1 year I'm blogging :))

Tuesday, February 7, 2012

5,318,008








a




Go try for yourself. Good luck ~~! hahaha

Saturday, February 4, 2012

Think, Think, Think



Lelaki dan Perempuan sama jak yang membezakannya adalah
HATI.


"Rambut sama hitam, hati lain-lain."


#kbye

Thursday, January 19, 2012

Kacau, Kacau, Kacau

Assalammualaikum...

hello, everyone..hoho..
aku da selamat sampai kat rumah..hehe..
hari ni nak kongsi video assignment AudioVideo + Animasi..

Trailer "Kacau"

Sinopsis
Seekor lalat(3D modelling) yang dijangkiti dengan toksik telah memasuki ke dalam mulut seorang remaja. Menyebabkan remaja tersebut menjadi "kacau" dan mula membunuh rakan-rakannya.
*macam melampau sangatkan? hahaha*


The Making of "Kacau"

Video trailer The Making ney aku buat tak tidur semalaman.
Masa pembentangan, video ney tak ditunjukkan pun. arghhh~
sia-sia je usaha aku. huhu.
Sedey weyh. huhu.
Aku bagi korang tengok je la. 

Salam :)

Friday, January 13, 2012

Selamat Tahun Baru. haha~

Assalammualaikum.

Hoyeah..
Selamat Tahun Baru semua.
bertambah lagi umur kita.
Sedar tak sedar, pejam celik pejam celik.
Umur aku mencecah 20, tahun ini.
Rasa macam baru semalam je aku habis matrik.haha.

Cuti semester tak lama lagi.
sebelum aku dapat bercuti aku ada 2 exam lagi nak kena tempuh. huhu.
wish me luck dan insyaallah akan aktif berblogging balik. hoho.

Oh, yeah..
Dengan ini, saya ingin meminta tolong kepada sesiapa..
saya nak delete shoutbox yang melekat sebelah kanan anda..
tapi, aku da lupa apa coding dia.. sesiapa tau tolong bagitau..waaa T_T

Salam :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...